Çfarë duhet të ushqyer një fëmijë 5 muaj


Çfarë duhet të jetë sasia e ushqimit? Nuk janë normat e referencës vëllimi ditor i ushqimeve një fëmijë të moshës 4 muaj në një vit.

Shuma e ushqimit është llogaritur si vijon: 4 deri ne 6 muaj. ajo duhet të jetë 1/7 e peshës trupore; 6 deri në 10 muaj. 1000 ml; më të vjetër se 10 muaj. 10001200 ml në ditë. Mos të jetë i mërzitur nëse fëmija ngrënë keq në mëngjes, në drekë, ai është i sigurt për të shijuar. Mundohuni të mos japë asgjë fëmijën tuaj në mes të ngrënies, kështu që ai kishte për të marrë uritur.


Bëhu këmbëngulës, por shumë delikate. Ndonjëherë, në mënyrë që fëmija duhet të ofrojë atë 1015 herë. Ushqimi i foshnjës duhet gjithmonë në të njëjtat kushte, në një atmosferë të relaksuar. Tabela duhet të jetë i pastër, enët nga i cili fëmija ha, ai duhet të doja.

Ushqyer fëmijën tuaj me dashuri dhe kujdes, por edhe me besim në aftësitë e tyre. A nuk duhet të dekurajohen! Përveç kësaj, gjatë ditës fëmija duhet të marrë lëng frutash ose pure e llogaritjes: nx10, ku n është numri i muajve të jetës. A duhet të zvogëlojë sasinë e të ushqyerit me gji?

Në të vërtetë, me futjen e sasisë të ushqyerit të gjirit komplementare ushqyerit / përzierje është zvogëluar. Numrin e përafërt të feedings për ditë fëmijën e kraharorit nën një vit: Pas 1 viti 1-2 Ne rekomandojmë dhënien e gjirit apo formula. Më shumë për përzierjet Nutrilon ju mund të gjeni. Çdo nënë është e gji ndryshe. Nëse keni ndonjë pyetje, bisedoni me mjekun tuaj ose një vërejtje! Është e nevojshme për të marrë parasysh origjinalitet e produkteve dhe rreptësisht t'i përmbahen kushteve të kontributit të tyre.

KUJDES: Ushqim për foshnjat e preferueshme dhënien e gjirit.

Para se të aplikoni përzierje ju duhet të konsultoheni me mjekun tuaj.