Çfarë për të ushqyer fëmijën tuaj në një muaj


Faqe Editorial shpreh mirënjohjen për të nënës inteligjent dhe i vëmendshëm Mammadov për ndihmë në korrigjimin e informacionit në këtë seksion. Së fundi, shëndetësor për ju dhe fëmijën tuaj! Kthimi në shtëpi disa javë më parë nga spitali, ju kanë mbetur vetëm me fëmijën tuaj. Si për të vënë fëmijën në gji qumësht si ekspres - ju kishte për të shpjeguar dhe të tregojnë personelin mjekësor të këtij materniteti në shtëpi ose klinikë për fëmijë.

Nëse keni pyetje - nëse ju bëni ose keni probleme - ne rekomandojmë që ju të shkarkuar broshurën "foshnjat e të ushqyerit" - një udhëzues për moms të lëshuara nga Zyra Rajonale Evropiane të Organizatës Botërore të Shëndetësisë. Hera e parë - disa muaj - të ushqyerit duhet të ndërtohet sipas "kërkesës dhe ofertës": fëmija gjoks është dhënë "të kërkesës". Foshnja sucks, kur ai dëshiron dhe se si ai dëshiron. __ Mbajeni fëmijën në gji të paktën 10 herë në ditë. __ Inkurajoni gjoksin fëmijën tuaj kurdo që ai dëshiron për të ngrënë. Asnjëherë mos jepni gjoksin me dhunë; përpiqen për të kujtuar atij se si e mirë mund të jetë gji. __ Sigurohuni të pozitës dhe të lidhja të gjirit ishin të sakta dhe të rehatshme për të dy prej jush.

__ Kur është e mundur, kontaktuar trupin tuaj me trupin e fëmijës tuaj, edhe kur fëmija fle. __ Mos përdorni një biberon. Detyra kryesore e nënave në këtë periudhë - të ushqyerit aktual. Ju duhet një sasi të mjaftueshme të ushqimit për të ruajtur shëndetin dhe energjinë e tyre, ushqimi duhet të jetë e ndryshme, por një që ju zakonisht hani.


Rekomandimet për të ushqyer të burgosurit rajonin evropian mund të vërehet dëshirën e përdorimit të kripës jodizuar në shumicën e mangësi të përbashkët jodit. Kur nje muaj ispolnilnyaetsya fëmijë ose dy, numri i feedings shpesh stabilizuar, është i barabartë me rreth 6-7 një ditë. Si para, qumeshti tij kryesore ushqimi gjirit që foshnja merr 6 herë në ditë. Në gjashtë me gji fëmijën të ushqyerit e merr një mesatare prej 140 gram ushqim.

Rritja e peshës së fëmijës për muajin e dytë të jetës është për të bërë 800 g në rritjen e 3 cm. Në situata ku nuk ka asnjë mënyrë nëna ime gji (nxisë fëmijën dhe nënën e trajtojnë t. F.), të ushqyerit artificial shprehur qumësht gjiri duke përdorur një tjetër grua (nëse përvetësimi i saj i mundshëm) ose formula të përshtatura mitur zëvendëson për qumështin e njeriut. Get mixes më të mira që janë në dispozicion në buxhetin tuaj. Ju lutem ndiqni udhëzimet e shkruara në kanaçe (për përzierjet e ndryshme mund të ndryshojnë).

Përdorni vetëm ujë të zier. Asnjëherë mos të ruajtur qumështin e mbetur për të ushqyerit e ardhshëm. Me kujdes vlim enët, të cilat ushqejnë fëmijën.

Ju mund të shkarkoni falas librat më të mirë në lidhje me të ushqyerit e fëmijës dhe nënave të duhur të ushqyerit dietë, ju lutem plotësoni abonim FORMULARI, adresën tuaj e-mail për herë të parë do të konfirmojë abonim, dhe pastaj lidhen tek një faqe që të përshkruara për shkarkim të lirë këto libra. - "Fëmijë në gji Cook Book" - Dr. Komorowski "shëndeti i fëmijëve dhe sens të përbashkët nga të afërmit e tij" - "gji - përgjigjet në pyetjen më të rëndësishme në forum Rózsa" - "Shëndeti i fëmijëve. Shtëpi Medical Reference ". - I - nëna ime. Shëndeti dhe zhvillimi i fëmijëve nga lindja deri në një vit - Baby Food.

Feeding një fëmijë nga lindja deri në 1 vit.