Metodat popullore Trajtimi Stroke


Stroke - dëmtim akut i fluksit të gjakut në tru - ndodh kur gjaku kalon nëpër një arterie në tru, ajo clogs, qelizat e trurit privuar furnizimit oksigjen dhe ushqyesve.

Kjo mund të jetë rezultat i arteriosklerozës, arterie suzivsheho në pikën e embargos plotë ose bllokimin e arterieve të rezultojë e clots gjakut, pllakë apo pjesë tjetër të një të ngurta, që binin në arterie përmes sistemit të qarkullimit të gjakut nga pjesa tjetër e trupit; Kjo mund të çojë në thyerje të një arterie në tru.
Këputje i arterieve në tru mund të shkaktohet nga tensioni i lartë, veçanërisht në qoftë se anija u verbuar si pasojë e atherosclerosis apo trauma kraniale.
Çfarëdo shkaku, pash që kërkon ndërhyrje urgjente mjekësore. Një goditje mund të shkaktojë vdekje ose paaftësi kronike.

Simptomat. Manifestimet e pash të varet nga cila zonë e trurit impresionuar ato. Sipas funksionet e shkelura janë të kontrolluara këtë zonë. Humbje e mundshme e kontrollit të muskujve mbi çdo pjesë të trupit ose dobësinë e madhe dhe paraliza e një anë të trupit. Nuk mund të preken nga aftësia për të folur dhe kuptuar gjuhën. Njerëzit e prekur nga goditje në tru, shpesh gjejnë konfuzion, pa shpresë, jostabilitet emocional.
Çfarë duhet të bëni para ardhjes së mjekut

• Vë pacientin në shtrat, duke ngritur kokën.
• Hapni një dritare dhe hedh në zonë.
• kokë të bëjë masë akujsh notues ose peshqir ngjyhet në ujë të ftohtë (nëse goditur nga paraliza e anën e djathtë, duhet të aplikoni akull në të majtë, dhe anasjelltas).
• Këmbët bashkangjitni një shishe me ujë me ujë të nxehtë apo mustardë vënë në viç.
• Monitor frymë e pacientit në goditje e prekur mund të fus gjuhën ose të fillojnë të vjella, është e nevojshme për lirimin e për kalimin e lirë të fryma.
• Nëse pacienti mund të gëlltisë, ju duhet të japin atij një qetësues dhe mjete të ulur tensionin.
• Face dhe gjoks e dobishme për të lëshoj pastaj ujë të ftohtë.

Metodat popullore Trajtimi Stroke

Para se t'i bashkohej mjeku duhet të mbajë të njëjtat masa e rekomanduar mjekësinë konvencionale. Përveç kësaj, mjekësi tradicionale jep këshillën vijuese.
Dhënia pije pacientit me acid limoni ose lëng boronicë.
Pas një pacient goditje të ndaluar të konsumimit të alkoolit, duke ngrënë ushqime të yndyrshëm, mish dhe sheqer.

Metodat e lashtë

Për lirimin e gjakut nga dora që nuk është i paralizuar. Kur gjaku i mbledhur tas, mëngjes i lidhin si tërësisht.
Kur ju goditi një birë venë në të dy duart e kërrabë e bërryl dhe të prodhojnë gjak të zi për sa kohë që nuk ka gjak do të jetë në ngjyrë normale.