Shtojcave ushqimore, aditivëve, ngjyra


Indeksi E vënë në ushqimore­i përmban aditivëve të ushqimit veç e veç­mo ushqim nuk përdorin ato, por ata japin produktit vetitë specifike. Për shembull, nuk e le ngurtësoni, ndryshket, myk­ju ose mbani strukturën, të përmirësuar pamjen. Ata janë të ndarë në disa klasa: E 100 - E 182 - ngjyra;

E 200 - E 299 - ruajtës;

E 300 - 399 E - antioksidantë (ngjashme tek veprimi i konservues - reduktuar oksidohet­e duke vazhduar të njëjtën periudhë weeklist­tion);

E 400 - E 499 - stabilizant (të ruajtur konsistencën produkt të dhënë);

E 500 - 599 E - emulgimit (ngjashme tek veprimi i rregullatoreve);

E 600 - E 699 - enhancers shije dhe Agar­mat;

E 700 - E 799 - alternativ varg njohje­Chen;

E 900 - E 999 - antyflamenhy (agjentë anti-shkumë të reduktuar, për shembull, derdhje lëng);

E1000 dhe agjentët e tjerë lustrim, ëmbëlsuese lëngje, ëmbëltore, për të­çanta që parandalojnë formimin në dhjetor­dok në sheqer, kripë, miell, niseshte.

Shumica e vendeve të industrializuara prodhon, që i korrespondon tri standardeve të ndryshme. Kategoria e parë përfshin produkte të destinuara për eksport në zhvil­vendet e zhvilluara. Këto produkte janë të cilësisë së lartë. Standardi i dytë, si rregull, janë atëherë­vlim për konsum në vendin e prodhimit. Së fundi, standardi i tretë kombinon produkte të cilësisë më të ulët, ju­duke e çuar në vendet në zhvillim, të cilat përfshijnë disa vendet e CIS. Kjo, si e drejtë­ja, të produkteve, por përmbajnë të dëmshme për zdo­aditivëve rov'ya gjithashtu mund të lodra (për­shembull, plastike), parfume, Cosmo­tik dhe të tjerët.

Lista e përbërësve të rrezikshme që janë më shpesh të gjendet. Lista e qelqit­Denia nga Komiteti Shtetëror për Mbrojtjen e Konsumatorit Ukrainë:

Përbërësit e shënuara me shkronja E-102, 110, 120, 124, 127, të njohura ekspertët e rrezikshme, E-123 - shumë e rrezikshme. Një numër i aditivëve të ushqimit - E-104, 122, 141, 150, 171, 173, 180,241 dhe 477 - kanë status të dyshimtë. Preservatives dhe stabilizues­tors me letrat E - 131, 142, 210, 211, 212, 213, 215-217, 240, 330 konsiderohen kontserohennymy, me shkronja E - 221-226 - OFF­Udhë gastrointestinal kasolle­një E - 230-232, 238 - të dëmshme për lëkurë, E -250, 251 - duke shkaktuar presion frustrimit -311-313 E - Scars dhe E - 320-322 - spryya­yut rrisin nivelin e kolesterolit në gjak. Preparatet indekseve -338-341 E, 407, 450, 461-463, 465, 466 do të shkaktojë specifik­stomak yut dhe në fund komponentët e ushqimit me letrat E - 103, 105, 111, 121, 125, 126, 130, 152 përgjithësisht të ndaluara në Ukrainë Th­prerë ato jashtëzakonisht toksik për trupin e njeriut.

Por i vogël është si në vazhdim Kodet Përcaktimi me­dikush për të bërë, tregon saktësinë e peshës. Kjo është shkronja e parë e fjalës angleze pikërisht (ose exart gjermane) të njëjtë në vlerë me netto italian. Një shifër vendoset në këtë letër (në­shembull 100D e), të referuara si neto (pa UPA­falsifikim) peshe produkt.

Nëse front nuk është vlerë g, një ons -pered produktin tuaj, ku tha peshë në ounces (ons). Po të treguar peshën e produkteve të tyre janë shpesh të SHBA dhe Britania e Madhe. Duke ditur se 1 ons është e barabartë me 28,35 gram, ju mund të përcaktojë peshën e çdo blerje.

Çdo produkt i importuar që gati­dhënë në dyqanet tona dhe kioska, i mbushur me këto tags. Pra, për një ndalim të­dazh këtë produkt në vendin tonë - sidomos kushtet­dhe për të formal. Por mos e humbni shpresën. Pas të gjitha, këto ndotesve janë shkidly­Efektet tion në afat të gjatë, sistematik­përdorim bëtare. Për fat të keq, të gjitha këto përbërësit janë të përfshira në produktet tona. Vetëm për mallrat vendase paketimit informatat e asnjë papastërti.
Mënyra e vetme - është për të blerë vetëm të mjedisit­Produktet miqësore mendërisht