Sëmundjet e pasme


Gjatë viteve, ne nuk kemi bërë mo­më i ri. Ish lëvizje e humbur­e bankave për, dhe nganjëherë një plagë mbrapa kështu që unë dua të ngrijë Sfinksin. Cilat janë sëmundjet që tërheq në anën e pasme dhe se nga vijnë erdhën?

Qafës së mitrësArsyeja më e zakonshme - os qafës së mitrës­teohondroz. Atje ai zakonisht Th­Res pozicionin kronike e saktë e shpinë. Manifestohet me dhimbje në qafë, rëndohet duke e kthyer kokën.
Një rruaza zhvendosur qafës së mitrës çikë nervat dhe enët e gjakut. Prandaj, oc­njerëz teohondrozi shpesh vuajnë nga dhimbje koke në zonën zverku që shfletimit­tension lykayetsya, vazospazmës dhe rrit presion intracranial. Një reduktim­Fokusi ara, puna e madhe, invasions­janë lodhje kronike dhe pagjumësi. Për diagnozë të saktë, ju duhet tion nga­mundi X-ray e qafës së mitrës shpinë dhe jakë të zonës.

Mioziti - inflamacion i muskujt e qafës. Gjatë qafën e tij është si një gur nga një ose; 0boh anët. Përpjekjet për ta kthyer në shfletim tuaj kokë­Dhimbje të mprehtë laka. Mioziti mund të ngrit­nuty nëse ju ecte pa një shall dhe qafës zastudyly apo dhimbje të fytit në sfond.
I mesitSulmi i nervit shiatik. Gjatë dhimbjes së tij të mprehtë, i mprehtë, i papritur, dhe nuk mund ta shpjegoj. Osteoho mesit­ndroz. Dhimbje duke i dhënë mund të raportojnë sëmundje legenit, pielonefrit, përkeqësimi gurë në veshka, cystitis, inflamacion të grave, prostatës tek burrat për diagnozë të saktë, për të bërë ultratinguj legenit, rreze X, dhuruar biokimi e gjakut dhe urinalysis .
KraharoritProblemi kryesor - kyphosis (pranoj të dhimbshme) dhe scoliosis (lakim të shpinë). Të dy probleme nga fëmijëria. Arsyet: zakon i ulur në një pozitë të palakmueshme, mbajnë çanta të rënda në njërën anë; Indirekt­të pajisura siç duhet trajnim dhe vende pune; sjellje e keqe; mbipeshë. E gjithë kjo gradualisht minon harmoninë e shtyllës kurrizore, duke shkaktuar atë të varem nën dhimbje nas.Takozh në rajonin e kraharorit mund të jetë irradyruyuchymy (paguar). shkaqet e tyre: sëmundjet e zemrës (dhënë dhimbje në shpinë gjatë një sulmi të pectoris) pankrea­Titus (dhimbje në inflamacion të pankreasit nga­shufra që përfshin kursin, por vetëm mund të jap përsëri), bronkit kronik (dhimbje e tillë fillon gjatë një sulmi të kollitjes).

Coccyx

Mjaft e gjatë dhe me dhimbje shërohet nga therje. Feel atë vetë lehtësisht -dosyt kaloj dhe të tokës në gomar.
Gjithashtu, një shkak i zakonshëm i dhimbje - dhimbje të nervit shiatik për­nervore schemlennya. Gjatë dhimbjes së tij të mprehtë mund të rrezatojë në ijë, në brendësi të sjelljes­kofshët rhnyu.