Çfarë duket hemorroide


Le të thyejnë atë pëlqen dhe atë që duket hemorroide, me fjalë të tjera ne mësojmë për shkaqet e kësaj sëmundjeje.

Paraardhësit tanë i quajtur hemorroide sëmundje mbretërore. Tani, në rrjedhën e sëmundjes gjatë të civilizimit.


Të dy emrat janë të njëjtat shkakton hemorroide printon jetese i ulur. Në të vërtetë, kjo është arsyeja më e qartë. Hemorroide ndodh për shkak të stagnimit të enëve të gjakut në rajonin e zorrëve të shkaktuar nga një ndryshim në presion në zgavrën e barkut.

Ky fenomen është kryesisht për shkak të mungesës së lëvizjes. Në rrezik janë të gjithë përfaqësuesit ulur vendet e punës.

Këto shoferët, Cashiers, sekretarët, redaktorët, ekonomistë, programuesit, dhe kështu me radhë. D. rreziku i zhvillimit të hemorroide mjaft të mëdha, kur një person një kohë të gjatë pa pushim shpenzon në kompjuter. Se fajtor kompjuter të shpeshta kohët e fundit rastet e hemorroide në mesin e fëmijëve dhe të rinjve. Stanjacioni i gjakut gjithashtu mund të vërehet në anëtarët e profesioneve që lidhen me qëndrim të gjatë në një pozicion. Për shembull, profesioni i marinar shikojnë shumë orë të mendjes. I gjatë në këmbë mund të provokojë shkelje të daljeve deje dhe në këtë mënyrë stanjacion e saj.

Shkaku i ngjeshur venoz mund të jetë abuzimi me erëza, yndyror, ushqim me erëza, që është e vështirë që të tretet. Kjo gjithashtu të caktojë një tendencë për të alkoolit. Kequshqyerja (dhe çrregullime prandaj, ndihmon tretjen e ushqimit) mund të shkaktojë kapsllëk, e cila gjithashtu mund të shkaktojë inflamacion hemorrhoidal.

Shkaku i dytë i madh i sëmundjes dobësinë e indeve lidhës të rajonit legenit. Kjo sëmundje është më e zakonshme në të moshuarit. Nuk është çudi rreziku i inflamacionit të hemorroide rritet me moshën.

Në rrezik për këtë tregues janë edhe shtatzënë dhe kohët e fundit lindi një grua. Ato ndodhin dobësimin e trupit, veçanërisht organet dhe indet e barkut dhe legen. Ngarkesa në ind lidhës është një problem dhe njerëzit janë të angazhuar në punë aktive fizike ose sport.

Për shembull, kur heqjen ngarkesa e profesionistëve (peshëngritësit, longshoremen) po punojnë të gjitha grupet e muskujve, dhe muskujt e anusit nuk është përjashtim. Në përputhje me rrethanat, këto muskuj veshin jashtë shumë shpejt, e cila çon në hemorroide. Përveç kësaj, ndikimi i këtë arsye hemorroide ekspozuar mundësit, gjimnastët, kalorës dhe përfaqësues të disa sporte të tjera. Zhvillimi i sëmundjes mund të shkaktojë të dy shkaqeve të jashtme të hemorroide, dhe predispozitë gjenetike. Muskujt e pazhvilluara dhe nyje, përçarje e enëve të gjakut mund të jetë trashëguar dhe kështu të shërbejnë shkakun e sëmundjeve të ndryshme, duke përfshirë hemorroide.

Ajo trashëgim shkakton shfaqjen e simptomave të hemorroide në foshnjat (edhe pse raste të tilla janë të rralla). Zakonisht sensibilitet të sëmundjes u ndikuar këta faktorë rëndues, shpesh më shumë se një. Nëse një person nuk bën pjesë në ndonjë nga grupet e rrezikuara, probabiliteti i sëmundjes reduktuar në mënyrë dramatike, pavarësisht trashëgim. Ai vijon se hemorroide mund të shmanget duke përdorur disa masa të thjeshta parandaluese:, rekreative, respekt për ditë.

Megjithatë, mjetet e parandalimit dhe trajtimit do të diskutohet në seksione të veçanta.