Çfarë duket cist


Përkundër faktit se trupi ynë punon si një orë, ajo mbajti crashing dhe ka entitet i ri.

Shumë prej tyre janë të ndjerë, kështu që të jetë i vëmendshëm për shëndetin e tyre dhe ne vetëm duhet të. Shëndetin tonë nuk fal gabimet. Një nga formacionet shpesh shfaqen në trupin tonë është një kist.


Çfarë është një kist? Kist - (.. Nga Greqisht Kystis fshikëz) është zgavër jonormal entitet patologjik që mund të shfaqen në çdo organ apo ind është i ndarë kapsulë përmban të lëngshme brenda. Një kist mund në çdo organ: lëkurës, veshkave, zgavrën me gojë, zgavrën e hundës, vezore, gjirit dhe madje edhe të trurit. Madhësia e përmbajtjes kist dhe struktura e në kohë të varur lokalizimin e arsimit.

Kist mund të jenë të lindura apo të fituara, dhe përmbajtja e tij është formuar për shkak të bllokimit apo ductless gjëndra (gjëndra që mbledh sekret), apo përmbajtja e kist përbëhet nga lëngu dhe indeve ekzistuar këtu më parë. Shkaqet e cysts. Sepse cysts mund të shfaqet në organe të ndryshme dhe indet, shkakton shumë, por nuk janë të zakonshme: imunitet të ulët - zakonisht jo arsyeja kryesore, por shumë e rëndësishme dhe inflamacion (sidomos kur nuk vishen për të motit, dhe modës) Në varësi të shkakut të kist ndarë në shumë lloje, të cilat unë nuk do të përshkruajnë, është e vështirë për një person jo një mjekësore apo biologji. Kist Sa e rrezikshme? Ajo duhet të mbahet mend se kist zhduket pothuajse asnjëherë vetëm dhe gjithmonë kërkon as konservative ose kirurgjikale ose trajtim.

Në mënyrë tipike një vonesë cysts trajtim të rritet edhe më shumë dhe kështu compressing organe të shëndetshme shkelin kist e tyre të punës mund të shkojnë në onkologji, dhe për shembull, kist ovarian, të shkaktojë shterpësi. Diagnoza e cysts. Për të mësuar me saktësi për praninë apo mungesën e cysts mjekëve të zhvillojë një seri sondazheve për diagnozë më të saktë dhe të përcaktuar llojin e trajtimit.

Analizat e gjakut për shënuesve tumor - kjo analizë përjashton ose konfirmon praninë e keqdashje. Ultratingull - besuar, metodë informativ dhe pa dhimbje e hulumtimit që ndihmon të vendosur praninë e cysts origjina e saj. gjithashtu ju lejon të shikojnë zhvillimin e saj: rritje ose ulje.

Kompjuter ose rezonancë magnetike të imazhit - një metodë kërkimore përcakton vendndodhjen e saktë. Përmbajtja kist konturet, si dhe efektet në organe të tjera. Laparoskopija - një metodë diagnostikimi dhe trajtimin e cysts ovarian, në të cilin materiali është marra (cysts kapsulë) dhe ka studiuara në laboratorike. metoda të tjera. Kist mund të jetë i dhimbshëm dhe edukimi pa dhimbje, është e rëndësishme që të konsultohen rregullisht specialistë jo të refuzojë trajtimin dhe rregullisht vizitojnë fëmijët e mjekë specialistë.

Kujdes për veten tuaj dhe për shëndetin tuaj - çelës për jetëgjatësi. Nëse ju shpesh të shqetësuar kongjestion i hundës dhe dhimbje koke për asnjë arsye, ndoshta ju, për të diagnostikuar dhe shërim që do të ndihmojë specialistët.