Çfarë duket mëllenjë


Shkaqet e infeksioneve maja në gratë dhe vajzat e asaj që duket incidencë vjetore prej mëllenjë candidiasis vaginale si në vendin tonë dhe në botë është në rritje. Frekuenca e candidiasis vaginale në vitet e fundit është rritur me 2 herë dhe është vlerësuar nga autorë të ndryshëm nga 26 në 40-45% të ndarjes më të ulët të sëmundjeve infektive të sistemit riprodhues. Candidiasis drejtë e njohur që nga koha e Hipokratit.

Mëllenjë është asgjë si emri popullor i candidiasis të gojës dhe organet gjenitale. Emri i duket e çuditshme vetëm për ata që kurrë nuk kishte për t'u përballur me këtë infeksion. Kërpudhat i ngjitet lëkurës dhe mucous membranave të gjitha, ata janë: në gojë (mëllenjë), zorrët, vagina, të traktit urinar. Autor i candidiasis - kërpudhave Candida. Aktualisht, ka mbi 150 lloje të këtij gjini.

Roli kryesor në shfaqjen e kërpudhat maja luan Candida albicans, i cili është shkaktar etiologjik i candidiasis në 95% të rasteve. Së bashku me një përhapje të gjerë të llojeve të ndryshme të kërpudhave maja në mjedis, C. albicans është gjetur vetëm në njerëzit dhe kafshët dhe mjedisin e tyre. Sipas hulumtimit këtë lloj të kërpudhave të hasura në 7% të mostrave të pluhurit dhe mostrat e ajrit 49%. Qelizat kërpudhat janë të rrumbullakët ose ovale në formë, madhësia e tyre varion nga 1, 5 dhe 10 mikronë. Ata jetojnë në mjedis si dhe në sipërfaqe të lëkurës dhe mukozës personit të shëndoshë.


Nën ndikimin e faktorëve të caktuar kërpudhave mund të shkaktojnë sëmundje - candidiasis. Temperatura më e favorshme për rritjen e 21-37 C. Disa studiuesve theksohet se në 40 C rritjes kërpudhave vonesë, dhe në temperatura mbi 50C është vdekja i plotë qelizë, vlim për disa minuta, duke rezultuar në vdekjen e kërpudhave. Ka dëshmi se candida në trupin e stimuluar prodhimin e antitrupave.

Kandydoznaya infeksion që zhvillon në dështimet imunologjike në një trup shtetëror, i aftë në ndryshimet kthesë të shkaktojë në statusin imun të pacientit. Ndoshta brendaqelizor dhe extracellular kërpudhave vend, riprodhimi i tyre në mesin e qelizave epiteliale. Thekshëm në qeliza epiteliale, C. albicans parazitëve në citoplazmë dhe bërthamë e përdorimit të substancave qelizat epiteliale për rritjen dhe zhvillimin e tyre, duke çuar në formimin e zonës kërpudhat rreth vdekjes epiteliale celular. Vijon nga qelizat epiteliale brenda dhe madje t'i shumoj rrethuar nga microcapsules dendura, kërpudhave Candida disa mase mbrojtur nga efektet e drogës që mund të shkaktojnë trajtim joefikasitetin e candidiasis.

Shkaqet e mëllenjë Ne mund të themi, si shkaqet specifike të mëllenjë në çdo grua individual dhe shkaqet globale rritjen e sëmundjeve kërpudhore në botë, e cila, sipas OBSH-së, tani po vuan një banor pestë të planetit. Fakti se kërpudhave të gjinisë Candida janë trup të shëndetshëm të njeriut në ekuilibër me pjesën tjetër të microflora tonë të brendshëm. Dhe në qoftë se për ndonjë arsye bilanci është i shqetësuar, kërpudhave janë të aftë për rritje të pakontrolluar. Edhe pse patogjene maja mund të transmetohen seksualisht, shumica e infeksionit maja nuk është e lidhur me seksin. Mëllenjë nuk është i lidhur me sëmundjet seksualisht të transmetueshme dhe konsiderohen së bashku me ta për një foto të ngjashme klinike.

Ajo që duket maja në vaginë me candidiasis vaginale vërejtur përzgjedhje të bollshme e thekon bardhë, si djathë (mjekë dhe them, shkarkimit të dobët), karakterizohet me kruarje. Për candidiasis vaginale, si dhe për forma të tjera të karakterizuara nga çekuilibër të microflora normale që banojnë në mukozën.

Në trajtimin e candidiasis vaginale duhet të marrë parasysh se duhet të trajtohen, si rregull, dhe partnerin seksual si mundësi ri-infeksionit me kërpudhat. Faktor -Known rrezik për infeksion maja është antibiotikët, hormonet, duke përfshirë sëmundjet kontraceptive të ndryshme kronike, dietë të sëmurë me shumë karbohidratet vazhdueshme stresin e tanishme, me pak fjalë, çdo gjë që kontribuon në dobësimin e sistemit imunitar.

Shumë shpesh shoqëron maja sëmundjet e infeksionit të tilla si klamidia, trichomoniasis, gardnerellez, mycoplasmosis. Duke folur për trendin e përgjithshëm të rritjes së qëndrueshme të sëmundjeve kërpudhore, me siguri - një ndryshime të mëdha mjedisore që ndodhin në planetin tonë në dekadat e fundit. Për shkak të ndotjes së ajrit, ujit sipërfaqe në trupin e njeriut filloi të marrë substanca të huaja.

Sigurisht, nuk janë sisteme fiziologjike që mbrojnë trupin tonë nga këto efekte të dëmshme, sidomos të sistemit imunitar. Por kapacitetet e saj nuk janë të pafund. Nëse dyshoni mundësinë e një infeksion maja ose ndonjë infeksion, maja infeksion trajtim për gratë duhet të konsultoheni me një gjinekolog, dhe partnerin e saj - të sëmundjeve veneriane.