Kungull prona të dobishme


Kungull emrin gjenerik të bimëve të Kungull familjes.

Varieteteve të ngrenshme me kungull (në kontrast me dekorative) janë përdorur në ushqimin pas përpunimit: kungull i zier, e pjekur, dhe kështu me radhë. d. Ky kungull është zhytur shumë mirë nga trupi dhe është përdorur gjerësisht edhe për fëmijët dhe dietë. Ajo është gjithashtu përdoret edhe për sallatë dhe garnishes. Nga kungull predhë gjatë të mbetet kështu për një kohë të gjatë e përdorur në familje. Ka shumë kuzhina vjetër rus, duke përfshirë edhe një kungull. Kungull filloi të rritet në Amerikën e Veriut 5000 vjet më parë.

Kolonët e parë amerikanë të prerë majën e kungull, fara hequr, zorrët e mbushura, erëza dhe pastaj pjekur kungull në hi të nxehtë, dhe indianët pjekur feta kungull në zjarr dhe shirita të pagur bërë rugs thata. Pavarësisht nga fakti se 90% pagur e ujit, ajo është një burim i mirë i vitaminave, veçanërisht duhet të mbani në mend njerëzit që vuajnë nga sëmundjet kardiovaskulare. Kungull është një lloj natyror kompleks vitaminë-mineral.


Kampion i vitaminave që përmban kungull është kungull është e pasur me vitamina,. Ka shumë, silic,. Përveç kungull të ulët kalori dhe e pasur me fibra. Në kushtet e pumpkins janë afër. Gjithashtu i dobishëm Ato përmbajnë yndyrna, proteina, vitamina dhe minerale. Veçanërisht e pasur që ndihmon me plakjen e parakohshme dhe kripërave që janë të nevojshme për zhvillimin normal të trupit të mashkullit.

Me gjithë këtë dietë të perimeve kungull. Për shkak të përmbajtjes së ulët të tul trashë fibra dhe acide organike, kungull mund të hahet edhe në sëmundjet inflamatore e stomakut dhe zorrët. Ajo është gjithashtu e dobishme në hekur mangësi anemi sepse ajo përmban një kompleks të substancave minerale të përfshira në hematopoiesis (,). Mish të butë dhe të vështirë, qëndrueshmëri që sillet; casseroles mira gatim dhe ushqimi me oriz, mel. Për shkak të kaliumit të lartë të përmbajtjes pagur përmirëson zemrën, forcon enët e gjakut dhe heq edemë. Në sëmundje të mëlçisë është e rekomanduar për të ngrënë sa më shumë tul papërpunuara kungull, dhe kungull të papërpunuara nëse duket pa shije, ju mund të zëvendësojë atë me drithëra kungull dhe oriz, mel ose bollgur.

E pra, që është e njohur si një mjet për të përzënë krimbat, i njohur për pothuajse të gjithë. Prandaj, të thata dhënë shpesh me fëmijët për parandalimin e telashe të tillë.