Extrovert cili është


Në trajtimin e psikologëve, ne shpesh dëgjojmë: "Ai introvert" dhe "extrovert It! "Çfarë është ajo? "Intro" - brenda. "Extra" - jashtë. "Version" - fokus, dëshirën, kthese. Në përputhje me rrethanat, introverte - orientimi (dëshira, duke e kthyer) Personi në pjesën e brendshme në një. Kthim së prapthi - fokus (fokus, dëshira) jashtë, bota jashtë. Ajo do të duket e thjeshtë.

Në të vërtetë, historia e termave të komplikuara dhe konfuze, dhe ekspertët tani të ndryshme janë investuar në këto fjalë. Për extrovert preferon aspektet sociale dhe praktike të jetës, operacione me objekte reale të jashtme, por një introvert.

Për extrovert, personalitet introvert dashur, me vlera të qarta për të cilat ai nuk është i frikësuar për të kundërshtuar vetë për mjedisin.


Extrovert në një miqësore, optimist, impulsiv, ka një rreth të gjerë të njohurit dhe të kontrollit të dobët mbi emocionet dhe ndjenjat e tij. Në të kundërtën, introvert të qetë, i strukur larg nga të gjithë, por më e afërt, duke planifikuar veprimet e tyre që më parë, i pëlqen dhe rendi në të gjithë. Ka, në çdo konceptin e "introvert" dhe "extrovert" janë trajtuar në një mënyrë të veçantë.
Nëse ju të lëvizin larg nga shkenca dhe kthehem te njerëzit, në literaturën popullore për të vendosur të gjatë nga mënyra primitive: extrovert thirri njerëzit miqësore dhe titullin bukur "introvert" është dhënë njerëzve i mbyllur, mbyllur. Megjithatë, të qenët i shoqërueshëm - jo miqësor.

Kontrolloni ajo nuk është e vështirë nëse ju merrni çështjen e faktorit A në kazan dhe në krahasim me pyetësorin popullore përcaktues tuaj intro-kthim së prapthi. Një arsye për konfuzion terminologjik se fjala "version" ka dy kuptime të ndryshme: drejtimit dhe kthesës, dhe këtë - jo të njëjtën gjë.

Fokusi dërrmuese e individit - për objekte ose njerëz të veprimit ose njohurive teorike është një gjë, por duke e kthyer vëmendjen e tij e madhe - Të tjera.
Njeri që shkon diku jashtë shtëpisë, shpirti mund të shndërrohet përsëri në shtëpi. Kjo duket të jetë një ndryshim delikate, por në psikologji praktike ajo është bërë një humnerë.

Një tjetër arsye që ekspertët e ndryshëm vënë konceptin e "introvert" dhe "extrovert" një kuptim të ndryshëm - një konfuzion në akset e jashtme-brendshme dhe të thellë të cekët. Kur extraversion kuptohet si kthese jashtë dhe intro si i kthyer personalitetin e brendshëm, kemi marrë disa domethënie.
Nëse ne të shtuar në këtë kuptim si diçka kthim së prapthi sipërfaqësore, introverte dhe - si thellësinë e individit, kuptimet janë dukshëm të ndryshme.

Ndoshta keni nevojë për të dalluar
- Mendimtarë të thellë dhe talkers sipërfaqe, si dhe dy lloje introvert: bosh mbyllur në vetvete, dhe të prirur për të drejtat e thella analizë e vetvetes. Në këtë situatë, ne propozojmë vendimin e mëposhtëm terminologjike. - Një njeri përballet me jashtë, i hapur për botën, e bëri për njerëzit.
Problem extrovert - njerëz të trashë, sipërfaqësore dhe të këqija mund të kontrollojë veten e tyre, ndryshe nga extrovert shëndetshëm që ka një paqe të thellë të brendshme dhe thelbin e brendshëm. E kundërta e hapur e - njeri, u kthye brenda vetvetes dhe është i interesuar kryesisht në botën e tyre të brendshme.

Megjithatë, kur duke kërkuar në, jo njerëzit dhe bota humb kontaktin me botën e jashtme, introvert përshtatur mjaft e kësaj bote dhe të përshtatshme shoqërore. Për karakteristikat e jashtme të dalluar extrovert introvert nga nuk është gjithmonë e lehtë, të sigurt ndryshojnë vetëm introvert problemit dhe problemit extrovert.

Një nga arsyet për të cilat jashtë mund të dallohen nga extrovert introvert - një pamje që duket direkt në burim, e jo të kaluarën dhe jo në veten tonë. Krahasuar me introverts të hapur e zakonisht më të lehta dhe të menduarit më praktike më pak të ngjarë të përjetojnë.
Kalonte në vetvete, edhe pse a bit frena introvert, extrovert aktiv, të hapur e janë problematike menduar dhe impulsive. Në mënyrë tipike, extroverts janë më të hapur, shpesh duken njerëzit në sy, më të lehtë për të krijuar kontakte.

Dëgjim të hapur e partnere nuk kanë tendencë të komplikojë dhe trillime çfarë është pas kësaj fjale, pamjen dhe tonin që ata dëgjojnë atë që thonë ata. Ata janë më ekspresive dhe jo e vështirë për të shprehur ndjenjat. Ndarja në mbyllur e tërhequr, extroverts ka kuptim vetëm nëse patologjisë eksplicite personal.

Mendërisht i shëndetshëm dhe zhvilluar njerëzit normalisht ambiverty, që nuk është caktuar për këtë ndarje. Në
Ndarja e popullit, në të mbyllur e tërhequr, extroverts nuk janë përdorur si konfuz, i panevojshëm dhe nuk punojnë.