Kur bëni ultratinguj gjirit


Ultratinguj diagnoza e sëmundjes gjirit ultrazërit të gjirit - diagnozë më të plotë dhe informative të gjirit, që përdor pajisje me ultratinguj. Breast ultratinguj - një metodë të padëmshme, pa dhimbje dhe të përballueshme hulumtim që nuk kërkon trajnim të veçantë të pacientit.

Për diagnozën e kancerit të gjirit në Mammology përdorur metoda instrumentale e ekzaminimit - ultratinguj gjirit, mamografi, biopsi. Ultratinguj gjirit është metodë e padëmshme e hulumtimit, kështu që mund të kryhet në mënyrë të përsëritur. Metoda e përdorur në ekzaminimet parandaluese ultratinguj për të përjashtuar patologjinë e gjirit, për ndjekjen në sëmundje të ndryshme, dhe për të vlerësuar efektivitetin e trajtimit të kancerit të gjirit. Nëse ju mendoni se marrëdhënien e patologji të gjirit të sëmundjeve të organeve të tjera dhe sistemet e trupit mammologist mjeku mund të përshkruajnë analizë të duhur të ultratinguj, endokrinolog konsultuar, gjinekolog dhe specialistët e tjerë.

Ultratinguj gjirit - metodë e sigurt, pa dhimbje dhe informativ i hetimit. Duke përdorur skaner me ultratinguj dhe një sensor, mjeku - seri mammologist shqyrton gjoksin e gruas. Dyshues ultratinguj zona e gjirit për të studiuar më nga afër dhe të shënuar në ekran nga shënjave të veçanta. Kjo është e nevojshme me qëllim të krahasimit të dhënave prekje, ultratinguj gjirit, mamografia dhe diagnozën. Gjatë gjirit ultratingull mund të zbulohen cysts dhe forma të tjera të mastitë, dashamirës (fibroadenoma, lipoma) dhe tumoret malinje.


Në fund të shqyrtimit ultrazërit së zemrat shtetërore vlerësuar zonave rajonale limfatike (nyjet lifaticheskih). Përparësia e metodës së ultrazërit të gjirit është se ai lejon mjeku për të parë të gjitha fushat e kancerit të gjirit, duke përfshirë edhe ato të vendosura pranë murit gjoks, e vështirë për X-ray.

Ultratinguj gjirit është shumë informative në identifikimin e tumoreve të madhësisë së vogël (më pak se polusantimetra në diametër) dhe diagnozën diferenciale midis cysts dhe të ngurta (dmth ngurta) formimin e gjëndrrat e qumështit. Nën gji me ultratinguj (mastectomy) mjek mammologist gjithashtu merr birë tumoret e dyshimta të gjirit që nuk arritën të identifikojnë prekje. Ultratinguj gjirit është absolutisht i pafajshëm dhe metodë pa dhimbje e hulumtimit, kështu që mund të kryhet në mënyrë të përsëritur. Diagnoza tejzanor përdorur gjatë ekzaminimit parandalues ​​për të përjashtuar patologji të gjirit për kontroll mjekësor-up në sëmundjet e ndryshme dhe për të vlerësuar efektivitetin e trajtimit. Gratë nën moshën 35 vjet, rekomandohet ultratinguj gjirit, mamografia në vend.

Është e njohur se në një ind i ri gjirit moshë është mjaft i dendur dhe shpesh me njësitë mamografike kundër këtij sfondi nuk është zbuluar, ndërsa ultrazërit në këto gra mjaft informative. Gjatë shtatzënisë dhe laktacionit ultratinguj është metoda kryesor i studimit dhe diagnostikimin e sëmundjeve të gjirit.

Breast ultratinguj - një procedurë pa dhimbje. Zakonisht gjirit shpifjeve xhel të veçantë, e ndjekur nga një studim i veçantë seri sensor (ndërsa në kërkim në ekran) gjendjen e indeve. Përveç kësaj, hulumtimi është zakonisht kryhet nyjet limfatike regjionale.

A ka rëndësi që dita e ciklit të bërë ultratinguj gjirit? Hulumtimi bëhet zakonisht në një fazë të ciklit menstrual (preferohet në 5-14 ditë të ciklit menstrual). Përgatitje e veçantë për ultrazërit të gjirit është e nevojshme.

Sipas ciklin ditë kur u mbajt ultratinguj gjirit, mjeku mund të përcaktojë doktrinë për gjitare onkolog individualisht për një pacient të veçantë. Gratë në menopauzë diagnostikimin me ultratinguj gjirit mund të bëhen në çdo ditë. Më poshtë janë - çmimi i ultrazërit të gjirit, kostoja e marrjes onkolog mjekësore doktrinë për gjitare, metodat shtesë të diagnostikimit të kancerit të gjirit.