Kur bën një c


Çfarë është një c-seksion? Seksion cezariane procedurë kirurgjike në të cilin një prerje të vogël është bërë në mitër, përmes të cilit fëmija juaj të marrë jashtë.

Në rrethana të caktuara të planifikuara cesarean që më parë, të përshkruara ndonjëherë kur ka komplikime të paparashikuara. Caesar është kirurgji abdominale, kështu që është më e rrezikshme se lindjes natyrore.

Moms që bëra seksion cesarean më shumë gjasa të vuajnë nga humbja e gjakut, gjakderdhje, nganjëherë dhimbje në zorrë. Në mënyrë tipike, vonesë i tyre i gjatë në spital nën vëzhgim. Plus, në qoftë se keni ndërmend të ketë më shumë se një fëmijë, çdo cesarean i ri rrit rrezikun e shtatzënisë ektopike, shkëputje placental dhe vetëm lindja me operacion. Në disa raste seksion cesarean mund të shmanget, por në disa kjo është thjesht e nevojshme për të ruajtur shëndetin e nënës dhe të fëmijës. Kur plan cesarean paraprakisht?


Ndonjëherë është e qartë se gratë kërkojnë seksion cezariane madje edhe para se të vijnë lindjes. Kjo zakonisht ndodh në rrethana të tilla: Ju tashmë klasik seksion cesarean (prerje vertikale i mitrës), ose më shumë se një C-seksion. Nëse keni pasur vetëm një seksion horizontale, ju keni çdo shans për të pasur fëmijën e ardhshëm të tyre. Ju kishte operacione të tjera të barkut.

Pritet që fëmija juaj do të jetë shumë i madh, veçanërisht në qoftë se ju keni diabet ose në qoftë se ju keni pasur fëmijë me më shumë peshë ose lëndime si rezultat i lindjes natyrore. Fëmija juaj është në të shkeljes apo prezantim tërthor. (Në disa raste, të tilla si kur një grua pret binjakë, dhe një prej tyre është në prezantimin cefalik, seksion cesarean mund të shmanget.) You placenta është e ulët (kur placenta është aq i ulët në mitër që mbulon qafën e mitrës). fëmijë ka një sëmundje të caktuar ose anomalitë fetale në të cilat për të dhënë lindje të natyrshme të rrezikshme.

Ju - dhe HIV analizat e gjakut pozitiv merret në fund të shfaqjes shtatzënisë që ju vyrusonosytel. Në disa raste, të përshkruajnë cesarean? Ju mund të emërojë një emergjence c-seksioni në rast se komplikimet u ngrit me rastin e lindjes, janë të rrezikshme për ju ose për fëmijën tuaj.

Ju mund të përjetojnë simptoma të mëposhtme: Neck pushon të rritet, fëmija pushon për të lëvizur poshtë e kanalit të lindjes, apo përpjekjet për të inkurajuar reduktime për të nuk ka dobi. Ritmi kardiak i fëmijës suaj japin arsye për shqetësim, dhe mjeku vendos se fëmija juaj nuk është në gjendje për të kaluar testin gjenerike. Kurrizit qafë foshnjës ngatërresë së. Nëse kjo ndodh, fëmija juaj duhet të marrë atë menjëherë, ose kërthizës kurrizit do të bllokojë hyrjen e oksigjenit.

Placenta boshllëk. Kjo do të thotë se fëmija do të përjetojnë një mungesë të oksigjenit gjatë para se do të jetë i lindur. Ju keni gjetur Herpesi gjenital, të cilat mund të kalojë me fëmijën tuaj në kontakt me të gjatë lindjes natyrore.