MRI të trurit siç bëjnë


Imazhe rezonancë magnetike (MRI) i trurit është metoda kryesore e shqyrtimit të strukturës së saj.

Kjo metodë lejon një vlerësim të detajuar dhe të zbuluar ndryshimet traumatike të trurit, anomali të zhvillimit, proceset degjeneruese, aksident ndryshme cerebrovaskulare. Ajo u gjet se anijet MRI të trurit vetëm metodë për të zbuluar praninë e demyelination aktive inflamatore (të dëmeve në mill myelin) për të kujtoj pllaka e sklerozë të shumëfishtë. Me këtë studim mund të jetë diagnoza e hershme, që në këmbim lejon ju për të filluar trajtimin e sëmundjes në kohë.

Situatat në të cilat ju duhet të shqyrtohet: marrje mendsh, dhimbje koke, iskemi cerebrale, goditje, humbjen e dëgjimit dhe zreniyaMRT mbajtur në aeroplanë të ndryshme, dhe kjo ju lejon të timon, axial, zhdrejtë, seksione shigjete. Është veçanërisht e rëndësishme që të imazhit të padëmshme sepse studimi nuk është i lidhur me rrezatim.


Dhe për shkak të kësaj këto avantazhe, ajo është me rezonancë magnetike duhet të fillojë të studiojë cerebrale për rresht më kronike dhe lëndimet akute. Çfarë mund të tregojnë MRI cerebrale? trup, kube të qafës aneurysm; Kundërindikimet për MRI të trurit janë: instaluar një stimulues kardiak, aparat ferromagnetic Ilizarov, implantet e veshit të mesëm, vaskulare clips Hemostatic, ferromagnetic për gjendje implantet mëdha metalike.

Pavarësisht nga fakti se kostoja e kësaj procedure të çmimeve pak më e lartë se metodat e tjera të skanimit, por mungesa e disponueshmërisë së ekspozimit rrezatimit për njerëzit dhe depërtimit të lartë e bën rezonancë magnetike e metodës popullore trurit e kontrollit mjekësor. Diagnoza MRI do të thotë se metoda të tjera kërkimore nuk pasqyrojnë pamje të vërtetë e procesit patologjik, dhe për të konfirmuar diagnozën.