Në çfarë jave të bëjë c


gratë shtatzëna ndjehen këtë frikë e lindjes së fëmijës. Dhe, edhe më keq, në qoftë se jo brezat do të kalojë natyrshëm dhe me prerje cezariane. Por kjo nuk ishte aq e keqe, le të shohim marrëveshje ku termi është bërë zakonisht si koha kalon seksion cezariane dhe të kërkoni për procesin.

Në mënyrë tipike, vëzhgimi i shtatzënisë, mjeku bën një rekomandim se si të ketë për të shkuar në punë. Nëse shtatzënia e gruas vazhdon normalisht, ofrimit të ngjarë do të zhvillohet natyrshëm. Nëse ka disa devijime gjatë shtatzënisë ose gjatë lindjes, mjekët mund të vendosë për të kryer lindjet me prerje cezariane. Emergjente Razlichiyut dhe seksion zgjedhore operacion.

Cesarean planifikuar emëruar gjatë shtatzënisë. Në këtë rast, një grua në punë që më parë u përgatitur për kirurgji, është ekzaminimi i nevojshëm dhe shtatzënia paraprakisht qëndron në Departamentin e Patologjisë. Indikacionet për pjesën zgjedhore cezariane është shkëputje e parakohshme placental, sëmundje hemolitike e fetusit, placenta PREVIA, shtatzënia të shumta, preeclampsia e rëndë, mjaft legen të ngushtë, pozita tërthor fetusit dhe të tjerët kryhet në komplikime të paparashikuara gjatë lindjes drejtpërdrejt kërcënon shëndetin e nënës ose fëmijës . Vendimi në kohë i një transaksioni mund të varet në shëndetin e të dy fëmijës dhe nënës. Në situata të tilla, një kualifikim shumë i rëndësishëm i një mjeku dhe përcaktimin e nënave (sepse pa funksionimin e saj të pëlqimit mund të kryhet).


Seksion planifikuar operacion, i bërë zakonisht në javën e 40 të shtatzënisë. Kjo është koha optimale për kirurgji - me mjaft fetus peshë është konsideruar të plotë-gjatë, dhe fëmijë janë zhvilluar edhe mushkëritë kështu që ajo mund të marrë frymë vetë. Përsëritet cesarean Koha operacion seksion zhvendosur në rënie - të bërë atë disa javë para kohës së planifikuar të lindjes së fëmijës, zakonisht 38 javë. Kjo qasje shmang kontraktimet e parakohshme të cilat redukton rrezikun e komplikimeve të ndryshme gjatë operacionit.

Mos harroni se vetëm një mjek të saktë mund të përcaktojë se cili afat për të bërë një c-seksion në çdo rast. Nënat, të cilat u emëruar cezariane zgjedhore është dërguar zakonisht në spital rreth një javë para operacionit.

Nëse një grua do të qëndrojnë në shtëpi, ajo mund të vijë në spital në ditën kur operacioni do të zhvillohet. Por kjo është e lejuar vetëm në mungesë të komplikimeve të rënda dhe me të mirë shëndetin e nënës dhe fëmijës.

Complete përfshin shqyrtimin e gjendjes së nënave, këshilla të ekspertëve dhe procedurat e nevojshme. Ju duhet të kalojnë plazma, kështu që në rast nevoja për gjak do të mund menjëherë të përdorin atë. Në mënyrë të ngjashme, ajo eliminon mundësinë e infektimit me hepatit, HIV dhe sëmundje të tjera të rrezikshme. Në ditën e transaksionit nuk mund të jetë çdo gjë për të ngrënë dhe të pirë.

Para operacionit, është e nevojshme për të bërë një klizmë dhe të vënë një kateter në fshikëz. Gjatë operacionit, nënat anestezi të bëjë. Tani e përdorur gjerësisht e dy llojet e anestezisë - Operacionet e kryera nën anestezi të përgjithshme, si dhe në lokal - anestezi epidural.

Anestezi epidurale lejon grua që të jetë i zgjuar dhe të dëgjuar klithmat e para të foshnjës së saj. Gjithashtu ky lloj i anestezionit lejon grua të mendojnë se ajo është e përfshirë në procesin e lindjes, e cila ka një ndikim pozitiv në instinktet e nënës.

Anestezi i përgjithshëm është përdorur shumë më pak shpesh për shkak të ndikimit negativ në shëndetin e grave. Sa është dhe sa kohë operacion seksion cesarean? Në mënyrë tipike, një fëmijë tërheq brenda 4-5 minuta nga fillimi i operacionit, dhe kjo merr rreth 5-7 minuta, dhe të zgjatur të operacionit një mesatare prej 20-40 minuta. Nëse anestezi të përgjithshme nuk është, atëherë gratë gjoks propozo se ajo nuk e shohin prerje. Së pari, të prerë murit të barkut, dhe mitrës dhe fshikëz fetusit.

Pastaj mjeku merr fëmija kalon atë në mami, dhe squeezes pjellë. Pas stitched mitrës. Kjo është bërë nga temat e veçanta, të cilat përfundimisht të zgjidhur vetë. Mur abdominal gjithashtu qep dhe të imponojë një fashë sterile.

Përveç stomak vënë akullin, e cila ndihmon në mitër për të kontraktuar dhe redukton humbjen e gjakut. Pas operacionit, një grua në punë ka nevojë për të paktën një ditë për të shtrihen në krevat. Një mjek duhet monitoruar presionin e saj, pulsin dhe gjendjen e përgjithshme. Pas kirurgjisë zakonisht caktuar qetësues, ju lutem, sepse ajo ndjen dhimbje e fortë pas seksion cezariane. Gjithashtu, në varësi të mjeke mund të përshkruajnë medikamente të ndryshme, të tilla si antibiotikë ose aditivëve që përmirësojnë traktin gastrointestinal.

Get up pas një operacioni mund të jetë gjashtë orë. Në të njëjtën mënyrë, e cila do të lehtësojë në masë të madhe gjendjen tuaj kur ecin. Hahet pas operacionit duhet të jetë i veçantë - dita e parë pas seksion cezariane mund të pini vetëm ujë jo të gazuara.

Në ditën e dytë një grua mund të provoni supave, qull dhe ushqime të tjera të lëngshme. Në ditën e tretë, me rimëkëmbjen e duhur, ju mund të hani çdo ushqim që mund të përdoret gjatë laktacionit. Nëse ju keni emëruar seksion cezariane zgjedhore, ju nuk duhet të trembet, sepse nëpërmjet saj janë shumë gra.

Më frikë cesarean është për shkak të mungesës së vetëdijesimit rreth procesit. Tani, duke e ditur se si të c-seksioni, ju nuk do të kem frikë.

Sidomos tani rossyyko mjekësi është deri më sot, çdo ditë ai bëhet më modern, dhe kjo ndikon pozitivisht në cilësinë e kujdesit mjekësor.