Dhemb dhëmbi për të bërë


Ndonjëherë ndodh që dhëmbi fillon të lënduar, dhe mundësia për të marrë të dentisti nuk është.

Si të jetë në këtë rast, çfarë nëse shumë dhimbje dhëmbi? Për të filluar për të bërë për dhimbje dhëmbi absolutisht nuk mund të.

Në asnjë rast të jetë vend të ngrohtë mund të shkaktojë inflamacion të dhimbshme në forcimin e dhëmbit, duke shkaktuar inflamacion në absces kockave. Mënyrat për të lehtësuar dhimbjen shumë dhe secili zgjedh atë që ai e do dhe ndihmon. Conventionally, këto metoda mund të ndahen në metodat e mjekësisë klasike, popullore dhe metodave alternative.


Mjekësi klasike. Nëse dhimbja është e rëndë, ose të kenë mundësinë për të marrë disa orë për të parë një mjek, ju mund të bëni duke marrë qetësues, ju lutem analginum, Ketorol ibuprofen.

Zakonisht efekti i drogës nuk i gjatë rreth 2-5 orë. Dhe ne duhet të kujtojmë se pas dhimbjes, anestezi vepron më keq. Pilula dhimbje mund të zëvendësojë kubike akull ose sprays e anesthetics (p.sh., lidocaine) Nëse ndezjen është e fortë, ajo mund të marrë antimicrobials Biseptol ose sulfonamides.

Krahasuar me antibiotikë, ato japin më pak efekte anësore, dhe kanë pothuajse të njëjtin efekt. Nëse ju dëshironi të përdorni antibiotikët (ose një mjeku të caktuar), ju duhet të marrë një kurs krejtësisht të shmangur marrjen e rezistencës (habituation) për të antibiotikut. Ilaçe tradicionale.

Gjëja e parë që vjen në mendje është shpëlarje. Pije të jetë e mundur dhe e nevojshme, por për të bërë atë të drejtë. Së pari, pije frekuencën duhet të jetë më i madh se 5 herë në ditë. Së dyti, temperatura e pije.

Ajo duhet të jetë i lartë, por nuk e djeg. Dhe, së treti, zgjedhja e asaj pije. Infusions mira shpëlarje dhe decoctions e bimëve, ndonjë i urtë, kamomil, Calendula.

Soda duhet të përdoret me kujdes si ajo mund të shkaktojë djegie Mukoza orale. Nëse ju nuk keni bimeve mia dhe sode, pastaj të përshtatet çaj të nxehtë apo kafe. Shumë kanë dëgjuar që ju mund të përdorni hudhër. Por pothuajse askush nuk e di se si të bëhet kjo e drejtë, sepse hudhër mund të dëmtojë seriozisht mishrat. Recetë është shumë e lehtë për përzierje në pjesë të barabartë llapa e hudhër dhe qepë, shtoni kripë dhe vë një zgavër e dhëmbëve dhe të jetë i sigurt për të mbuluar jastëk që rezultoi në asnjë mënyrë të qartë.

Ju gjithashtu mund të hekura dore hudhër, ose të lidhin një karafil të hudhër në atë mbi venë. Nëse një dhimbje dhëmbi në të majtë, hudhër duhet të jetë i lidhur në të djathtë, dhe anasjelltas.

Metoda alternative. Ju mund të përdorni masazh veshit (fshij për skuqje për rreth 7 minuta). Ju mund të qaj dhe qesh, ose i hutuar ndryshe nga dhimbja.

Por kjo nuk ishte e excruciatingly dhimbshme, dhe nuk kishte asnjë pyetje se çfarë të bëni kur ata janë të dhëmb i lënduar? , Vizitoni dentisti të paktën 2 herë në vit.