Legenit se


ky rajon anatomike që përfshin organe të tilla si rektum dhe indet përreth tyre të butë, nyjet limfatike, strukturat vaskulare, kockat e legenit dhe shpinë mesit. MRI e organeve të legenit në gratë është një metodë e sigurt dhe shumë informative e hulumtimit që mund të kryhet për të vlerësuar gjendjen e të gjitha këtyre organeve dhe strukturave në ndryshimet normale dhe patologjike për të identifikuar ato. tumor dhe proceset beninje mitra, tubat fallopiane, vezore, fshikëz; Kushtet akute (ovarian apopleksi, dëme fshikëz dhe kështu në f..); anomalitë e sistemit urogjenital. Në studimin tonë të qendrës së kryer në sverhvysokopolnom (3T) MRI. aplikacionet shtesë unike me feta shumë të hollë (me trashësi fetë 1 mm), ju mund të shihni ndryshime si i vogël si disa milimetra, të identifikojë proceset patologjike në një fazë shumë të hershme dhe për të dhënë diagnoza diferenciale e subjekteve patologjike.

Fibroids mitrës, polip endometrial. Përveç kësaj, MRI për të vlerësuar gjendjen e nyjave limfatike regjionale për të zbuluar metastaza në kockat e legen dhe mesit shpinë të dhe mund të përdoret si një diagnozë sqaruese për tumoret e rektumit. Tumoret e rektumit, prolapsi jo të plotë, cystocele. Indikacionet kryesore për kryerjen magnetike legenit të imazhit rezonancë është dyshimi i një tumor ose tumore janë diagnostikuar. Përdorimi i imazheve të difuzionit të ponderuara dhe zgjerimin dinamik kontrast në prani të hapësirë-zënë lezione të këtij rajoni lejon për diagnozën diferenciale të proceseve beninje dhe malinje, të vlerësuar prevalencën e tyre, e cila ndikon ndjeshëm prognozë dhe përzgjedhjen e trajtimit optimal.

MRI shmang metodat pushtuese të tilla si hysteroscopy, curettage diagnostikues apo laparoscopy diagnostike. Kanceri endometrial me pushtimin në të myometrium. Dynamic zgjerimin kontrasti duket hipervaskulyarnyy formimin lloj pjesa më e madhe e pushtimit të qafës së mitrës tumorit të murit pasmë të fshikëzës dhe përparme murin e rektumit.


Përveç kësaj, MRI legenit mund të përdoret për të vlerësuar efektin e trajtimit (vlerësimit të tumorit), ose kur pacientët e monitorimit pas përfundimit të suksesshëm të trajtimit (për diagnostikimin e përsëritje). unik, ata kanë potencial të madh në drejtim të zbulimit dhe njohjes së proceseve patologjike. Studimi, në varësi të rastit, për të marrë informacion maksimal për të pacientit, mjeku mund të jenë të nevojshme disa metoda diagnostike dhe aplikacionet e tjera.

Nëse është e nevojshme, ky mjek duhet t'ju kërkojë për të kryer kërkime të gjera. Vendimi për shumën e hulumtimit është gjithmonë i durueshëm, por për të ndjekur rekomandimet e profesionistëve tanë të ju ndihmojë që të merrni konkluzion me cilësi të lartë dhe më tej të kursyer kohë dhe para.