Ndihma e parë për shok


menjëherë në vend. Së pari - ju duhet për të neutralizuar një burim të energjisë elektrike. Turn off switch, mohojnë telat viktimës, priza ose heq kapakun spinën. Duke u përpjekur të mos bien viktimë nga një lartësi.

Nëse kjo nuk ndodh, lëvizin pacientit për ardhjen e mjekëve të incidentit. Kur burimet otlyuchenii energjisë mund të mungesës dritë në vendin ku viktima është, kështu që ju duhet pozbotitya e burimeve të ndryshme të lehta. Përgatitja e një qiri, fanar ose llambë. Siguria.

Vini re se ndërveprimi i drejtpërdrejtë me personin e gabuar është "nën shok" - ju mund të dëmtojë veten. Ju duhet të përdorni doreza gome dhe çizme. Telat e zhveshur refuzojë shkop druri, dhe për të mbajtur duart tuaja të thatë, ndërsa në këmbë në një sipërfaqe të thatë apo në këpucë gome thatë. Nëse duart e viktimës janë mbajtur përcjellësi i energjisë elektrike, ju duhet për të shkurtuar ose të shkurtojë atë me mjete nuk kryejnë trajton të energjisë elektrike të bëra nga druri apo plastike, gjithmonë duke mbajtur një sy mbi ato sende relevante për të gjitha viktimat dhe një burim të energjisë elektrike, ishin të thatë.


Nevojë për të thirrur një ambulancë, dhe ende të vlerësuar gjendjen e viktimës dhe të marrë masat fillestare të ndihmës së parë. Efekti elektrike nuk është shkaktuar nga një humbje të vetëdijes - duhet t'i jepet brishtë pacientit Corvalol çaj të ngrohtë, sanëz. Nëse dëmtimi është i rëndë dhe atje i dobët, duhet të monitoruar vazhdimisht gjendjen e pacientit, pulsin.

Në rastin e arrestimit kardiak, CPR Për metodën "e merkurit në gojë" dhe masazh jo të drejtpërdrejtë kardiak. ngrohje ose strehim apo batanije në dispozicion në veshjeve të dorës së ngrohtë.