Postinor është e mundur për të mbetur shtatzënë


Ndoshta të gjithë janë dakord idenë se shtatzënia duhet të planifikuar dhe e dëshiruar fëmijë. Për të mbrojtur kundër shtatzëni të padëshiruar në mbarë botën përdorin kontraceptivë. Por nganjëherë kjo mund të ndodhë marrëdhënie të pambrojtur, dhe pa marrë parasysh se si ndodhi përmblidhen prezervativ ose harroni të marrë pilulën, por rezultati mund të jetë shtatzënë. Në raste të tilla, shumë gra preferojnë të përdorin kontraceptiv urgjent Postinor.

Mund të merrni shtatzënë pas Postinor dhe nëse kjo ka ndodhur, ose mund në të ardhmen ndonjë komplikime gjatë zhvillimit të fetusit? Disa gra nuk e përdorin kontraceptivë të vazhdueshme, kështu që në rast rreziku ata bëhen turistik shtatzënë në Postinor. Nëse kjo ka ndodhur një herë apo dy herë, atëherë ajo nuk është rrezik për shëndetin, por që situata të përsëritura të tilla si kjo është një arsye për të filluar për alarmin. Zakonisht shumë shpesh ta përdorë Postinor vajzat e reja të papërvojë të cilët janë të frikësuar dhe të kërkoni për këshilla. Për shkak të injorancës ata fillojnë të pijshëm Postinor pas çdo raporti seksual të pambrojtur, duke humbur kështu shëndetin e grave të saj nga një moshë të re.


Shumë njerëz nuk janë seriozisht Postinor, duke e konsideruar atë një tjetër kontraceptiv banale që është i ndryshëm nga të tjerët vetëm në se pranimi i saj sa më shpejt që të jetë e mundur pas marrëdhënies së pambrojtur. Megjithatë, ajo nuk është. Postinor bën një efekt shumë të fortë mbi të hormoneve në trupin tuaj, e cila mund të çojë në pasoja të pakëndshme për shëndetin në të ardhmen. Gjithashtu mbani mend se në qoftë se pritja në kohë Postinor dhe ju shpëton prej shtatzënisë panevojshme, nga sëmundje që mund të transmetohen seksualisht, kjo nuk mbron.

Prandaj, është më mirë për të përdorur kondom për të mbrojtur të zakonshëm. Levonorgestrel shkak veprimi Postinor përmbajtura në secilin tabletë në një sasi prej 750 mg. Totali i 2 tableta një prej tyre duhet të pini brenda 72 orëve pas seksit të pambrojtur ishte, dhe një tjetër 12 orë pas pijes së parë. Levonorgestrel përfshira në Postinor pengon lirimin e një veze nga vezore dhe fekondimit të saj nga spermës. Nëse keni pirë një pilulë vonë, dhe opoldotvorenie tashmë ka ndodhur, ajo Postinor mund të pengojë zbatimin e një vezë pllenohet në murin e mitrës.

Megjithatë, nëse zbatimi ka ndodhur, efektin e përdorimit të Postinor më shumë gjasa nuk do. Kjo është arsyeja pse ajo është e rëndësishme për të pirë pilulën e parë sa më shpejt të jetë e mundur. Postinor jo një garanci njëqind për qind se shtatzënia nuk ndodh. Zakonisht ajo është efektive në 85 për qind të rasteve.

Mjekët vënë numrin në 98-99%, por statistikat tregojnë të kundërtën në vendim-marrës shumë Postinor jo efektin e dëshiruar dhe shtatzënisë ende ndodh. Ndoshta kjo është për shkak të karakteristikave individuale të organizmit të femrës, ose ka pasur faktorë të tjerë që reduktojnë efektivitetin e Postinor të tilla si për shembull, duke marrë ilaçe për të trajtuar epilepsi, tuberkulozi ose sëmundjet fungale dhe drogës, të cilat përfshijnë Wort Shën Gjonit. Nëse ka ndodhur shtatzënia, ju duhet të konsultoheni me një mjek dhe i nënshtrohen një studim të plotë për praninë e anomalive në shëndetin e fëmijës së palindur.

Më vonë, kur ju mund të, edhe të kryerjes së një studim për të identifikuar devijime gjenetike më të vogla. Edhe pse shumë zëra të tmerrshme të shkuar që Postinor ndikon fëmijën, statistikat përsëri thotë ndryshe.

Në shumicën e rasteve, pas një pasuksesshme mbrojtur Postinor lindur shëndetin krejtësisht normale dhe fëmijë. Ekspertët kryesorë në fushën e gjinekologjisë argumentojnë se Postinor vetëm parandalon shtatëzaninë, por dukuri e saj nuk ka efekte negative në të fetusit. Në çdo rast, zgjidhni metodën e parandalimit, natyrisht, ju. Por mos harroni se miratimin e shpeshtë të Postinor prishjen shëndetin e grave të tu, dhe mund të ndikojë më tej fertilitetin në të ardhmen.

Por çështja është e mundur për të mbetur shtatzënë pas Postinor, përgjigja është e qartë se ju mund, por në raste të rralla. Prandaj, opsioni më i mirë këtu është që të zgjedhin për veten e tyre një metodë të përhershëm të kontracepsionit në mënyrë që pastaj të mos përdorë masa të tilla ekstreme si duke marrë Postinor.