Sa yndyrë duhet një ditë


Për dekada me radhë, shkencëtarët kanë studiuar marrëdhëniet në mes të botës së të ushqyerit të njeriut dhe parandalimin e sëmundjeve të ndryshme.

Në fund, arriti në përfundimin se më e përshtatshme në aspektin e shëndetësisë është raporti i mëposhtëm i proteinave, yndyrave dhe karbohidratet, 45% -65% e kalorive duhet të vijnë nga karbohidratet 20% -35% e kalorive duhet të vijnë nga yndyrë 10% -35 % e kalorive duhet të vijë nga proteinike Njerëzit të cilët janë të përfshirë në mënyrë aktive në sport, dhe ata që duan të humbin peshë, shpesh zbatohen në mënyrë rigoroze 30-20-50 formulë (ratio BZHU) që të përshtaten me normat përgjithësisht të pranuara dhe në këtë mënyrë jep rezultatet më efektive. Gjithashtu, rekomandim efektive për të marrë të paktën 60 gram. Proteina në ditë për gratë dhe të paktën 75 gram proteina në ditë për burrat. Pajtueshmëria me këtë rregull ndihmon të parandaluar humbjen e muskujve gjatë humbje peshe dhe i jep një ndjenjë e plotësi dhe kënaqësinë e ushqimit. Mundohuni të hani të ndryshme, të balancuara, ushqime të hahet nga të gjitha grupet Track kalorive sa keni konsumuar çdo ditë, nuk përpiqet të kalojë (dhe jo të ulet!) Norma e kërkuar e etiketave të produktit me kujdes studimit të treguara aty përmbajtja BZHU e 100 gram.


produkt Zgjidhni karbohidratet më komplekse të tilla si bukë gruri tërë, bollgur, oriz ngjyrë kafe. Shmangni rafinuar (shumë) karbohidratet të lehta të tilla si produktet me grurin më të lartë, sheqer, lëng Zgjidhni ushqime që përmbajnë yndyrna të shëndetshme dhe për të shmangur yndyrna trans (patate të skuqura, margarinë) Zgjidh burimet me cilësi të lartë të proteinave, të tilla si djathë, mish ligët, peshk , fasule. Në mish derri, këmbët e pulës shpesh përmban më shumë yndyrë se proteinave. Dhe proteina, karbohidratet dhe yndyrna, si dhe vsemi_nelyubimye ata të nevojshme për trupin e njeriut për të funksionuar në efikasitet 100%.

Fokusi herën tjetër në detaje.