Sa ushtrim


Pasi të keni vendosur për të përkushtohej në palestër, shtrohet pyetja: Sa herë në javë që të angazhohen në palestër? Sa i trajnimit do të japin rezultatet më të mira? A është e mjaftueshme për t'u angazhuar çdo javë 2-3 herë? Dhe a ka ndonjë kuptim në klasë, në qoftë se vetëm kohë të mjaftueshme për 1 ditë në javë?

Pyetja sigurisht nuk është e lehtë. Numri i trajnimeve varet tuaja aktuale fizike kusht, durim, dhe qëllimet, ju jeni të vendosur vetë, të humbasin peshë, të fituar të muskujve apo vetëm i mbajnë në formë të formë. Është e rëndësishme jo vetëm të japë vetes sa më shumë ngarkesë, por të lënë kohë trupit për të përfunduar pushtetin pa këtë trajnim do të sjellë asnjë dobi dhe dëm. Rest në mes klasave të nevojshme për të përmirësuar palestër.

Idealisht, programi i trajnimit për gratë duhet të jetë i përbërë me një trajner profesionist. Në ndërkohë, të shohim se çfarë janë argumentet në favor të një frekuencë të seancave.


5-7 herë në javë Po, kaq të çuditshme të mjaftueshme, shumë trajnerë, në përgjigje të pyetjes 'Sa herë në javë që të angazhohen në palestër? `Pretendohet se sport ne kemi nevojë çdo ditë të jenë të shëndetshme. Si, për miliona vite, njerëzit kanë qenë fizikisht aktiv gjuajtur rregullisht, kapet vështirësi të hahet, di makina dhe pajisje të tjera të dobishme. Dhe në qoftë se ju nuk i japin peshën e trupit, ajo shpejt humbet formë. Pra, nëse ju keni mundësinë për të trajnuar sa më shpesh të jetë e mundur.

Vetëm të ngarkesës duhet të jetë i arsyeshëm: mos punë jashtë orarit veten, t'i japë vetes kohë për të shërohen në mes sesioneve. Para së gjithash, kjo frekuencë është i përshtatshëm për gratë trajnuarve, të rinj 30 vjet dhe më të vjetër të cilët janë durim nuk mund të angazhohet për më gjatë se 30 minuta në një kohë. Përdoreni këtë mënyrë në sporte si në qoftë se në orarin tuaj të përditshme, ju mund të zgjidhni këtë sport mjaft kohë. 3-4 herë në javë Kjo mënyrë është e sportive më të mira për ata që sapo vendosur të angazhohet seriozisht në palestër dhe për ata që janë përfshirë në të gjatë dhe nuk e bën vetë një qëllim të veçantë (të tilla si peshë për të humbur), dhe vetëm dëshiron për të ruajtur formën dhe shëndetin Unë jam në gjendje të mirë. Dhe në përgjithësi, ajo i përshtatet shumica e grave, v. Të. Jep ditën në mes workouts për të shërohem.

Varg moshë për këtë program trajnimi për gratë e gjerë: 30-60 vjet. Në të pjekur dhe të moshuar këtë mënyrë nuk ndihmon të fitojë yndyrë të tepërt trupore dhe të ngadalshëm kockat plakjes dhe nyje. 1-2 herë në javë, dy seanca në javë nuk i japin një rezultat të prekshëm, por definitivisht ndihmon të mbajtur veten në formë të mirë.

Shpesh ndodh që një person mund të ushtrojë vetëm në fundjavë. Angazhohen në dy ditë është e mundur, por në këtë rast, llojet alternative të ngarkesave: forca dhe aerobic. Këto trena vetëm një orë në javë, si rezultat i përvojës, edhe pse minimal.

Më mirë kështu se absolutisht asgjë. Megjithatë, më shumë është shumë më mirë.

Nëse ju mendoni se orari juaj nuk është koha për sportet, mendoni për atë kur ju merrni sëmurë, ndërsa mjekët dhe trajtim jeni. Përveç kësaj, çdo mik i cili është i angazhuar në palestër, konfirmojnë se një herë ai vendosi të marrë seriozisht në veten e tyre, nganjëherë menjëherë gjeti rëndësishme për të përcaktuar përparësitë saktë.