Sa veshkave


Veshkat janë dyshe të rëndësishme të brendshme të trupit të njeriut. Ata janë komponent kryesor i të gjithë sistemit urinar. Një nga funksionet kryesore të veshkave vazhdimisht të filtruar gjakun, kështu që ata janë shpesh të lidhura me konceptin e zemrës së dytë. Pra, sa dhe çfarë hapa transplantim të veshkave?

Për të pasojave të rënda mund të rezultojë edhe ndryshime të vogla të funksionit normal të veshkave. Kur nuk ka asnjë mënyrë për të zgjidhur problemin duke përdorur dializë dhe terapi të drogës, dhe pacienti merr transplantim të vështirë rekomanduar veshkave.

Fazat e një transplantim të veshkave. Transplantimi është i ndarë në 3 faza. Një studim i donatorëve potencial dhe pranuesit. Përcaktoni përputhshmërinë dhe rrezikun e mundshëm të komplikacioneve pas operacionit; Transplanti i menjëhershëm veshkave, terapi të drogës, parandalimin e transplantimit të veshkave refuzimit; Rehabilitimi i pacientëve pas operacionit. Organ cilësi të donatorëve.


Ku për të kryer operacione të tilla? Aktualisht, shumë vende kanë në territorin e specializuar klinikat e tyre që kryejnë transplante të veshkave. Megjithatë, përqindja e vdekjeve, cilësinë, koston dhe kohën e operacionit në spitale të ndryshme pothuajse gjithmonë varet nga niveli aftësi të mjekëve. Njerëzit janë shumë më shumë gjasa për të kërkuar institucioneve mjekësore e që përfshijnë numrin më të madh të operacioneve të suksesshme.

Më të popullarizuara të këtyre është Izrael, Gjermani, SHBA dhe Pakistan. Sa kushton një veshkë qenie njerëzore?

Në vendet e zhvilluara shitja ose blerja e veshkave e dënueshme me ligj. Për shembull, në SHBA, përveç një gjobe prej njëzet mijë dollarë nurushitel mund të marrin deri në 5, 5 vjet burg.

Megjithatë, veshkave, transplantuar ilegalisht lënë vendin. Por në disa vende, operacionet e paligjshme me mosndëshkimin tani. Por qeveria izraelite jo vetëm të tregtisë në favor të veshkave, por gjithashtu dëshiron të legalizojë procedurën. Sipas pikëpamjes së tyre, ai stabilizon autoritetet e tregut, dhe çmimi mesatar i veshkave të njeriut do të jetë rreth 20 mijë dollarë.

Në Irak, Indi dhe Pakistan vijë deri linjat e gjata të njerëzve të zakonshëm që duan për të fituar para duke shitur veshkat e tyre. Easily gjeni adresat e klinikave që ofrojnë veshkat për shitje Internet. Duke u bërë gjithnjë e më e zakonshme në Pakistan janë ferma grup donator i njerëzve që ishin ekzaminim i plotë dhe jetojnë në zona të pajisura posaçërisht. Ata presin momentin kur nevoja është lloji i tyre ind. Marrësi i veshkës që duhet të paguhet gjatë qëndrimit tuaj në klinikë dhe donatore shërbimeve, të cilat ai i gëzuar.

A njerëz nënshtrohen rehabilitimit, të cilat hequr veshka nuk është i njohur. Nuk ka statistika të besueshme për mbijetesën e donatorëve dhe shuma që ata të paguajnë për një fermë të tillë të trupit. Disa klinika të sigurojë piramidë objektivat e tregut.

Ato ofrojnë një fluturim për në Botën e Tretë, ku ofruar veshkat nga donatorët që jetojnë në një çmim të zbritur. Operacionet e tilla të kushtojë pacientëve 95-140 mijë dollarë.

Sa për të shitur një veshkë? Në shumicën e rasteve, donatorëve për veshkës së tij i paguar rreth gjashtë e gjysmë mijë dollarë. Të gjitha paratë tjetër, sipas përfaqësuesve të klinikave të shpenzuara në dhuruesit dhe organit, rehabilitimin postoperative, dhe natyrisht paratë e paguara për të ndërmjetësve.

Kështu në Indi pagim i donatorëve është vetëm $ 1000! Në Rusi, shitjen e paligjshme.

Megjithatë, donacionet e lejuar këtë e përdorur gjerësisht tregtarët e paligjshëm. Dhurim i organeve në BE është e lejuar dhe të paguar shumë më mirë, por ka më pak të gatshëm se në CIS.

Sa kushton një transplantin e veshkave? Në vende të ndryshme kostoja e operimit është shumë e ndryshme. Për shembull, në veshka transplant është falas.

Megjithatë, për të arritur funksionimin duhet të jetë goxha djersën (referojuni mjekut për të kaluar të gjitha ekzaminimin e kërkuar, marrë drejtimin dhe ky është vetëm fillimi). Ju gjithashtu mund të mbajë një transaksion të paguar. Çmimi i saj është tani rreth 25 mijë dollarë (në varësi të faktorëve të paraqitura më lart). Sa kushton një veshkë jashtë vendit?

Në Gjermani, një operacion i tillë do të kushtojë 105-125.000, 150 mijë SHBA në Pakistan vetëm 15-30.000 dollarë. Pasojat e shitjes së veshkave. Gjakut në arteriet e veshkave është nën presion të lartë.

Prandaj operacion joprofesionale kryer rrezik shumë të lartë të damar këputje që mund të shkaktojë gjakderdhje të tepërt të brendshme dhe vdekje të shpejtë! Pas operacionit, të kryer ngarkesa të rënda jashtëzakonisht kundërindikuar. Në arterie kult u kaluan gjatë operacionit, nuk është rreziku i trombozës.

Kjo mund të shkaktojë zhvillimin e sulmit në zemër ose në mushkëri pash. Sidomos kundërindikuar operacion të tillë më mirë dhe vuajnë sëmundje të rënda njerëz.