Sa duhet një fëmijë për të fjetur gjatë ditës


Në internet, rreth pesë mijë përdorues të pyes: Sa gjumë duhet një fëmijë? Tabela e mëposhtme jep treguesit e përafërt të gjumit. Por ashtu si në çështje të tjera që lidhen me fëmijët, kjo është e gjitha relative. Çdo personalitet fëmijë. Shumë faktorë të ndryshëm që ndikojnë në zhvillimin e fëmijës.

Sepse çdo fëmijë është vetëm e tyre, të gjithë individualisht. Çdo gjë varet nga: mjedisin në të cilin fëmija zhvillon se shëndeti i tij mendor që fëmija të luajtshme ose shumë i ngadalshëm. Sa fëmijë kalon kohën jashtë, nuk është i sëmurë? Si prindërit e mësoi atë për regjimin NPT? Ne të zgjidhur problemin e gjumit të keq para se të eksplorojnë në tryezë, duke ofruar nënave, foshnjave kanë probleme me gjumë, studimit dhe të aplikojnë metodat e rekomanduara.

Lexoni,. Sa duhet një fëmijë për të fjetur gjatë ditës dhe gjatë natës. Tabela Tabela tregon të dhëna për sa gjumë duhet një fëmijë të moshës nga lindja deri në tre vjet. Rreth sa fëmijë të gjumit më të vjetër se tre vjet, shih. Tani le të përmbledhim tabelën e rezultateve, sa kohë duhet një fëmijë për të fjetur deri në tre vjet, ditë e natë. Sa gjumë duhet një fëmijë nën 3 muaj?


Sa sapolindur të fle? Foshnja mujore ose porsalindur duhet të fle sa më shumë gjumë orë duhet një fëmijë dhe dy-mujor natë gati tetë e gjysmë gjumë totale në ditë shtatë orë.

Sa gjumë duhet një fëmijë nga 3 në 5 muaj? Tre, fëmijët katër dhe pesë-mujore duhet të fle natën, zakonisht pak më të gjatë se tre-mujore të fëmijëve 09:00. Gëzuar fëmijë nga 3 në 5 muaj duhet të fle tri herë me një total prej 5 orësh. Sa gjumë duhet një fëmijë nga gjashtë muaj deri në 8 muaj? Gjashtëmujor (gjysmë-vjetor) fëmija duhet të fle natën 11 orë, ditë 3 orë 15 minuta.

Kjo vlen për shtatë muaj, tetë muaj dhe fëmijët. Sa duhet një fëmijë për të fjetur në 9, 10 dhe 11 muaj? Kids në lidhje me këtë grupmoshë duhet të fle natën rreth 11 orë, ditë 3 orë (dy herë për 1, 5 orë).

Sa gjumë vjet duhet një fëmijë një vit e gjysmë? Gjumë natë e fëmijëve rritet, ulet ditës. Hodovasik dhe ata që janë mbi 18 muaj duhet të fle natën 11:00 15 minuta, dhe gjatë ditës rreth 2 orë 15 minuta për 2 orë 30 minuta.

Sa gjumë duhet një fëmijë i dy deri tre vjetëve? Fëmijë dy-vjeçar duhet të fle natën 11 orë, 30 minuta 01:00 në pasdite. Mbylle në tre vjet, fëmijët fillojnë të fle natën pak më pak se dhjetë orë e gjysmë gjatë ditës sa më shumë (gjysmë ore).

Dhe tani, siç premtoi, unë citoj dhëna për sa gjumë duhet një fëmijë më të vjetër se 3 vjet. Nëse fëmija juaj kohët e fundit u kthye 3 vjet, por tani ajo duhet të priren për të fjetur natën edhe më pak se më parë, rreth 10 orë. Ditë Dream duhet të jenë të disponueshme dhe do të zgjasë 1, 5-2 orë. Gjithashtu duhet të fle fëmijët deri në 7 vjet. Me 7 vjet naps në shumë fëmijëve të humbur dhe nata zgjat 8-9 orë.

Çdo muaj mbi Yandex, rreth pesë mijë kërkesat duhet të fle si një fëmijë. Duration fëmija fle gjatë ditës dhe gjatë natës një çështje shumë të ndjeshme për shumë prindër me fëmijë të vegjël. Megjithatë, ne duam t'ju paralajmëroj se kohëzgjatja gjumi për fëmijë në tabelat janë mesatare dhe jo çdo fëmijë është duke fjetur sa më shumë kohë.

Gjithashtu, se sa kohë duhet të flenë një fëmijë ndikon në një numër të madh të faktorëve të tillë si gjendjen emocionale të gjendjes shëndetësore e fëmijëve, aktiviteti i fëmijës, temperamentin e tij. Gjithashtu, nuk presin fëmijë duhet të fle gjatë natës nëse ai fle shumë gjatë ditës, dhe anasjelltas, nëse fëmija fle natën se vlera mesatare nga tabela, gjatësia gjumi ditë do të jetë më pak se mesatarja në tryezë.

Ne të zgjidhur problemin e gjumit të dobët unë do të këshillojë të gjitha ato nëna që kanë foshnjat fle natën është shumë e keqe, provoni disa mënyra. Megjithatë, fëmijët në çdo individi, kështu që një këshillë për të ndihmuar, të tjerët jo. Lexoni se si ju mund të rrisë fëmijët natën,. Shumë shënime se të dhënat për kohëzgjatjen e gjumit të fëmijëve në minuta në vend të papërshtatshme. Si mund të transferojë fëmijën tuaj që ai të flejë një tjetër 1 orë e 15 minuta dhe jo një minutë më pak? Minuta tavolinë aty sepse tryezë përbëhej nga kohëzgjatja mesatare e gjumit të fëmijëve.

Prandaj përpiqen për rastësi të plotë nuk është e nevojshme, por krahasuar, vlerësojnë, unë mendoj se shumë njerëz do të jenë të dobishme. Unë shpresoj se shumë moms kanë zbuluar vetëm se fëmijët e tyre flenë edhe më shumë se norma, dhe tani edhe më shumë krenar nga vajzat dhe djali i saj. Pra, sa fle fëmijët tuaj?

Ju lutemi të përgjigjen në komente, duke treguar moshën.