Sa kohë duhet të ecin një ditë


Kjo lëvizje është çelësi për shëndetin dhe bukurinë e sigurt të gjithë e dinë.

Mënyra më e lehtë për të përmirësuar shëndetin e tyre është normale në këmbë ritëm të shpejtë. Ata që duan ose duke shkuar për të jetuar një mënyrë jetese të shëndetshme është ndoshta veten se sa ju duhet të ecin një shëtitje ditë për të përfituar trupin dhe pasojat që rezultojnë mungesa e stërvitjes? Mundohuni të kuptoni këtë çështje.

Njeriu modern, të tilla si një punëtor zyre në një ditë mesatare, urdhëron 3 mijë hapa. Është në fakt shumë pak dhe pasojat shpier ndikim negativ në shëndetin. Personi i parë u rrit në masë yndyrë, në masë të muskujve, por trupi kundërta zvogëlohet. Sistemi kardiovaskular dhe respirator i njerëzve dhe degraduar.


Pasojat e kësaj rrit rrezikun e sulmit në zemër, trombozë, hipertension dhe osteoporozën. Nëse një person i tillë shkon në punë apo dyqan në këmbë, në këtë rast numri i hapave të ndërmarrë rreth 5 mijë në ditë. Kjo është pak më mirë, por ende ngarkesa e pak në sistemet kardiovaskulare dhe respiratore dhe të trajnuar siç duhet.

Përveç kësaj, për shkak të aktivitetit të reduktuar motorike në indet e muskujve zvogëlon numrin e receptorëve të ndjeshëm në glukozë. Kjo nga ana tjetër çon në rritjen e nivelit të sheqerit në gjak dhe si rezultat një person mund të bëjë diabet tip 2. Për të ruajtur njerëzit shëndetësore duhet të shkoni në lidhje me ditën e 7-7, 5 km, e cila është rreth 10 000 hapa.

Kjo ngarkesë nuk kërkon një numër të madh të kalorive (20-25% e marrjes kalori të përditshme të trupit), por kjo është e mjaftueshme që njerëzit të ndjehen të shëndetshëm dhe energjik. Por ajo është gjithashtu me vlerë duke vënë në dukje se duhet të shkojë hap të shpejtë, dhe zemra dhe muskujt e tjerë nuk marrin ngarkesën e duhur.

Optimum është 2 hapa për sekondë, prandaj, duhet të shkoni në distancë që ju duhet një pak më shumë se 1 orë, ju shihni se nuk është një humbje e tillë e madhe e kohës, por përfitimet më të shëndetit. Nuk ka artikuj të lidhura.