Sa herë në një karrige të porsalindur


Karrige mund të jetë disa ose madje shumë herë në ditë. Në javët e para të jashtëqitjen e një fëmijë mund të jetë pas çdo ushqimi.

Ngjyra është zakonisht i verdhë. Për qëndrueshmëri politike porsalindur zakonisht si një supë të trashë ose brumë dhe pothuajse asnjëherë shumë të vështirë.

Në karrige e parë 2-3 muaj fëmijën është atëherë shpesh, rrallë. Në disa fëmijë, kjo ndodh çdo ditë, ndërsa të tjerët - vetëm një ose dy ditë. Kjo mund të trembë nënën që përdoret për të besuar se karrige duhet të jetë çdo ditë. Ju nuk keni për t'u shqetësuar nëse fëmija ndjehet mirë.


Cal fëmijë i cili ishte ushqyer me gji mbetet e butë, edhe kur ajo është 2-3 ditë. Ndonjëherë një fëmijë me vështirësi squeezing Cal fituar 2-3 ditë, dhe kjo është konsistenca e supë.

Unë mund ta shpjegoj vetëm këtë stol në mënyrë të rrallë se ajo nuk krijon presion të mjaftueshëm mbi anusit brendshmet. Zakonisht kur administrohen në foshnje ushqim karrige të ngurta të ushqimit rregulluar. Bisedoni me mjekun tuaj, ai mund të rekomandojë për të futur ushqime të ngurta më herët. Dy deri në katër lugë gatuar prunes pure ndihmojë fëmijën tuaj. Laxatives në raste të tilla nuk është e nevojshme.

Mos e merrni laxatives ose enemas rregullisht, si fëmija merr përdorur për ta. Mundohuni të bëni prunes ose ushqim tjetër të ngurta.

Karrige e parë është 1-4 dhe nganjëherë 6 herë në ditë. Numri i zbrazjes se nuk ka rëndësi në qoftë se konsistenca stol është normale dhe fëmija fituar peshë mirë.

Fëmija Cal ha qumështi i lopës është i verdhë i zbehtë ose ngjyrë bezhë. Megjithatë, në disa foshnjat stol ngjan butë vezë të fërguara ose feta djathi në një të mesme të lëngshme.

Nëse fëmija është duke bërë mirë dhe duke fituar peshë normalisht, atëherë ju keni asgjë për t'u shqetësuar rreth. Vështirësia më e zakonshme që lind kur të ushqyerit artificial - një tendencë për kapsllëk.

Në muajt e parë të fëmijëve të cilët janë shishe ushqyer, rrallë të lëngshme, të gjelbër ose politike stvorozhennoho. Nëse ju të rritur sasinë e sheqerit në përzierje me qumësht, atëherë cilësia do të përkeqësohet karrige. Nëse karrige karakterizohet porsalindur përmendur karakteristika, si shpesh si të nevojshme për të treguar mjekun e fëmijës. Mundohuni për të përjashtuar sheqer nga dietën e fëmijës.

Por nëse fëmija është gjithmonë disa stools lirshme, dhe kështu ai rremat, duke fituar peshë të mirë dhe mjeku nuk ka gjetur ndonjë sëmundje, ju mund të marrë një karrige normale. Ju keni parë se në qoftë se fëmija fituar peshë dhe ajo është gjithmonë e njëjtë karrige, konsistenca stol dhe ngjyra nuk kanë rëndësi. Por nëse karrige po ndryshon në mënyrë dramatike në cilësi, është e nevojshme të konsultoheni me mjekun.

Nëse, për shembull, feces ishte ngjitës, dhe pastaj papritmas bëhet fluide me chunks e ushqim i patrazuar dhe pochastishav, ajo mund të jetë një shenjë e dispepsi. Nëse stools tuaj të bëhet shumë e rrallë, të shpeshta, të gjelbër në ngjyrë dhe ka një erë të ndryshme, ajo pothuajse me siguri do të thotë sëmundje zorrë (diarre) në të rënda apo të lehta. Nëse karrige nuk ishte e gjatë, dhe feces ishte jashtëzakonisht e vështirë dhe e thatë, ndonjëherë (por jo gjithmonë) ajo shënon fillimin e një sëmundjeje të ftohtë apo të tjera.

Fakti se infeksioni jo vetëm ul oreksin, por ndryshon funksionin e zorrëve. Në përgjithësi, ndryshimi në frekuencën e ngjyrës stol nuk është aq e rëndësishme sa ndryshimet në cilësi dhe erë. Në stools lëngshme shpesh mukusit, e cila konfirmon praninë e sëmundjeve të zorrëve. Mukusit stol flamur nëse fëmija ka një kullojnë hundët ose bronkit. Shpesh në foshnjat e shëndetshme në javët e para të prodhuar një shumë të mukusit.

Kur dietë i fëmijës është prezantuar një lloj të ri të perimeve, disa prej tyre mund të shkojnë në feces patrazuar. Nëse stol është likuid dhe duket mukusit, herën tjetër le të atij mjaft e perimeve.

Përndryshe, vazhdojnë të japin të njëjtën sasi apo pjesë të rritet gradualisht deri sa fëmija të mësohet me këtë lloj të perimeve. Nga panxhar feces mund të ndryshojë ngjyra e kuqe. Në ajër feces mund të jetë ngjyrë kafe apo të gjelbër.

Kjo nuk do të thotë asgjë. Gjurmët e gjakut në sipërfaqen e stol thonë se muret e rektumit është gërvishtem up stol shumë të ngurta. Edhe pse kjo nuk është një sëmundje, por ende shihni një mjek në kohë për të kuruar fëmijën nga kapsllëk. Kapsllëk ka një efekt të dëmshëm jo vetëm për gjendjen mendore të fëmijës fizik por edhe. Nëse shumë stol e gjakut, e cila është e rrallë, kjo mund të jetë një cen i zorrëve ose diarre të rëndë, ose intussusception.

Telefononi menjëherë mjekun ose të dorëzojë fëmijën në klinikë.