Sa javë të shtatzënisë zgjat


Sa kohë është e shtatzënisë?

Shtatzënia zgjat 280 ditë ose 40 javë. Ajo është rreth 9 muaj të një muaji kalendarik ose 10 muaj dhe 28 ditë.

Devijimet në asnjë drejtim në 10 ditë janë konsideruar normale. Në mënyrë tipike, momenti i saktë i fekondimit është i panjohur. Nën kushte të tilla nuk të llogaritur moshën dhe mosha, që është, numri i ditëve dhe javëve që kanë kaluar që nga dita e parë e periudhës së fundit menstrual. Për të referencës marrë datat e mëposhtme: - 34 javë - pra, 7 1/2 muaj shtatzënë; - 36 javë - korrespondon tek 8 muaj shtatzanise. ato lindjet e ndodhura në mes të 27 dhe 28 javë fëmijë të pas-gjatë nëse lindja ka ndodhur pas 42 javëve të shtatzënisë. Një datë e mundshme e ofrimit të llogaritet si vijon: ditën e parë të periudhës së fundit menstrual 10 ditë - 3 muaj kalendarike.


Për shembull 15 Maj 1983 + 10 ditë = 25 Maj - 3 muaj = 25 shkurt 1984 lëvizjes fetal - është një tjetër faktor që ndihmon për të qartësuar datën e dërgesës. Një grua e lindjes për herë të parë, ndjeu lëvizjen e fetusit në 20-22 javë, ata që e mban një fëmijë një të dytë apo më shumë, të dëgjojnë e tyre pak më parë - pas 18 javësh. Fillimisht, këto lëvizje mund të ngatërrohet me të brendshmet. Ritëm e çdo fëmije vet të lëvizjes. Diku në mes 29 dhe 38 javëve, lëvizja është shumë aktiv, atëherë largohem.

Fëmija normal bën të paktën 20 tronditje brenda 12 orëve. Nëse lëvizjet e tilla ka më pak se 5 apo edhe të ndalohen, gratë shtatzëna duhet të konsultoheni me një mjek menjëherë. Dimensionet bark.

Çfarë një bark shtatzënë u rrit, duke u bërë e dukshme pas rreth muajit të 3, por kjo varet nga kushtetuta, nga sasia e lëngut mbi pozicionin e fetusit në mitër dhe numri i shtatzënive të mëparshme. Gratë që mban një fëmijë për herë të parë, me më shumë bark vuri pas të dytë ose të tretë varem bark lindjes. Ky dëm mund të eliminohet me ushtrime të veçanta, të cilat do të diskutohet më tej. Abdomen sistematike matjes tregojnë se pas 40 javësh Ajo është rreth 100-105 cm Kur shtatzënia është tashmë në një fazë të avancuar, mosha e fetusit mund të përcaktohet duke matur lartësinë e mitrës -. 40 javë është e baraslarguar nga kërthizë dhe fundi më i ulët i kafaz i kraharorit.

Kështu, arritjen e nivelit më të lartë në 4 javët e para dorëzimit. Fruta bie në muajin e 9, dhe madhësia e barkut të duket më e vogël. Heqje e barkut.

Kur koka e fetusit zbret në legen, në fund të mitrës është lënë jashtë edhe. Nëse kjo është shtatzënia e parë për tre javë, me shtatzënitë pasuese stomak bie vetëm në fillimin e punës - një grua në punë ndjen disa dhimbje. Por ajo është më e lehtë për të marrë frymë, stomaku nuk është i mbështetur. Dhe ende ka një presion ndjenjë në legen, është e vështirë për të dalë më shumë urinë. Ju mund të them paraprakisht që do të punoni?

Obstetër vetëm mund të kuptoj se përmasat normale të pelvisit, ka disa anomali të traktit gjenital dhe e drejtë është një fëmijë. Por askush nuk e di që më parë i cili do të jetë lufta nënë. Nëse mitra është reduktuar fuqishëm, i shoqëruar nga kontraktimet e forta të punës, çdo gjë do të jetë mirë. Edhe fruta të mëdha mund të kalojë përmes një tas të mesme pa dëm për veten e tij dhe nënën e tij.