Përbërja e mjaltit


Shikojnë një video se si bletët mbledhin nektar nga lule dhe përpunojë atë në mjaltë. Në koshere të bletëve-skladalnytsya dërgon nektar i ri bletëve, e cila pasuron ajo e vë enzimat në huall mjalti celular. Më shpesh bletët bartin nektarin në qelinë e lirë.

Kështu ka dy procese: 1. 2. enzimat pasurimit avullimi, acidet organike, minerale dhe agjentët e anti-bakteriale. Kështu nektar është konvertuar në mjaltë, e cila është ndarë në lules dhe nektar: bletësh Honey fituara pas përpunimit nektarin e bimëve lulëzuar dhe ka një shije të madhe dhe pronat medicinale. Nga ana tjetër, ajo është e ndarë në monoflerny dhe poliflernyy: nektar vjen nga vetëm një lloj të bimëve të mjaltit. (Linden, hikërror, Sweet Tërfil, akacie dhe kështu me radhë. F.) A është marrë nga nektar e disa lloje të mjaltit. (Livadh, pyll, stepë, mal) ndahet më tej në varietetet e mjaltit me origjinë botanik, ndërsa prevalenca e jepnin mjaltë e një centrali mjaltë (gëlqere, hikërror, Sweet Tërfil, livadh, pyll dhe t. E.) Gjithashtu duhet të kihet parasysh se nëse një nektar fabrikë mblidhen koloni të ndryshme, pastaj mjaltin ata do i ndryshëm sepse çdo kombinim familje e komponentëve të përbëjnë mjaltë është e ndryshme. Ajo rezulton se varietetet e mjaltit sa më shumë dhe bletët.

Para se të zgjedhin të këshilluar që të lexoni përkufizimin e metodave të mjaltit nektar marra me mbledhjen shoqëritë e bletëve jashtëqitjet e ëmbla të insekteve të caktuara (aphids, cochineal) ose vesa e mjaltit - sekrecione me sheqer mbi gjethet dhe sythat e lisi, panje, plep, thupër. Pronat medicinale e kufizuar të saj, por ajo është e pasur me minerale dhe dekstrin dhe ka veti të mira antibacterial. Në Evropën Perëndimore, mjaltë nektar është veçanërisht popullor në mesin e njerëzve me të dëmtuar metabolizmit-ujë i kripur. Përbërja e mjaltit varet kryesisht nga lloji i impiantit nga e cila nektar ishte duke shkuar dhe mbledhjen e rajonit dhe mbarështojnë bletët mbledhin nektar dhe të përpunuara.


Sot ka 400 substanca të ndryshme të përfshira në mjaltë: Duhet të përmendura në lidhje me përmbajtjen e karbohidrateve. Ato kryesore janë: Këto monosaccharides përcaktuar cilësinë themelore të mjaltit, vlerën ushqyese, ëmbëlsi, viskozitet, kristalizimit, lagështithithës. Varieteteve të ndryshme të raportit të mjaltit të fruktozë dhe glukozë ndryshe - me më shumë glukozës dhe fruktoza, më të larta të cilësisë. Invertase. Nën ndikimin saharoze saj në pushimet e mjaltit poshtë në monosaccharides saj përkatëse: glukozës dhe fruktoza.

Diastase. Katalizator në shpërbërjen e niseshte.

Siç është marrë për të përcaktuar cilësinë e Ngrohjes mjaltë mjaltë e mësipërm 60 C (disa thonë më lart 40 C) çon në shkatërrimin e enzimeve me vajra esenciale zhduket, disa komponimeve të formuar reshje, zhduket substanca të paqëndrueshme antimicrobial prodhuar kripëra të shpjegueshëm humbur shije dhe mjaltit kthehet në përzierje zakonshëm të sheqerna. Kalcium, natrium, magnez, hekur, sulfur, klor, jod, fosfor, zink, etj, etj varieteteve errët e mjaltë është më e pasur me minerale.

Prania e elementeve gjurmë dhe minerale është jashtëzakonisht e dobishme për të dy njerëzit e shëndetshëm dhe të sëmurë për. Mjaltë të freskët është një, transparent, në masë të trashë gjysmë të lëngshme, e cila përfundimisht ka filluar të ngrij dhe forcuar. Nëse mjaltë lugë dial dhe ta kthejë atë, ai dripping i papjekur mjaltë nga ajo. Mjaltë pjekur është plagë në një lugë folds si shirit, dhe dripping nga Elizabetën temat jo të thyera. Honey ruan qëndrueshmërinë e saj të lëngshme njohur vetëm kohë, pas së cilës ajo kristalizohet.

Faktori kryesor që ndikon në procesin e kristalizimit, është përqendrimi i sheqernave, natyra e tyre (lloji) dhe strukturë. Në proçesin e kristalizimit të fruktozë mban gjendjen lëngshme; elemente janë kristalizuar glukozë dhe sukrozë. Më shumë mjaltë fruktoza përmban, kohën më të gjatë ajo mbetet likuid. Pronat ushqyese dhe dietike e mjaltit. Të vlefshme këto prona që glukoza thithjen në gjak përmes rreshtim të stomakut dhe zorrët nuk kërkojnë trupin për të tretet përpjekjet (kallam sheqeri dhe panxhar duhet të ndahen në zorrë e vogël nga enzimat). Fruktozë ruhet ne mëlçisë si glycogen, e cila është e konvertuar si të nevojshme në trup në glukozë.

Në indet, glukozë oksidohet me një shumë të ngrohjes. Pra, duke qenë një burim i rëndësishëm i energjisë për trupin. Pas tij janë gjykuar mbi cilësinë dhe mundësinë e përdorur atë për qëllime mjeksore. Vlerësoni dhe të hetojë sa më poshtë: Mjalti është përdorur gjerësisht në popull dhe mjekësi zyrtare në të gjithë botën si një produkt universale të energjisë ka një numër të pronave farmakologjike, më e rëndësishme e cila është aftësia për të rivendosur metabolizmin e thyer dhe të stimulojë reaktivitetin imunitar.

Qetësues Honey nuk duhet të merret si zgjidhja e të gjitha sëmundjet, kjo nuk do të pretendojnë për të zëvendësuar antibiotikët dhe barnat tjera të kursit akute të sëmundjes. Vini re se 3% e popullsisë është intolerant e mjaltë. Nëse shenja të alergjisë - mjaltë kundërindikuar.

Pra, para se të aplikoni mjaltit dhe produkteve të bletëve duhet të konsultoheni me mjekun tuaj.