Për shkak se si manifestohet HIV


Një tipar karakteristik i infeksionit HIV është shumë i gjatë (1 vit) Periudha e inkubacionit gjatë së cilës shtypur sistemin imunitar, promovimin e zhvillimit të formave të rënda të shumë sëmundjeve, duke përfshirë kancerin dhe plumbi. Ende ideja se nëse infeksioni
fatal i pashmangshëm, ishte një i vetëm, por studime të shumta kanë treguar se HIV mund të jetë formë më pak ngjitëse, dhe një person mund të jenë më pak të prirur për këtë sëmundje. Pra, flasim për gjatësinë e periudhës së inkubacionit të HIV-it është e vështirë.

E gjithë periudha e sëmundjes mund të ndahet në disa faza, të njëpasnjëshme, periudhë inkubacioni, shenjat e hershme të sëmundjes, periudhë latente, e shfaqjes së sëmundjeve të mesme dhe fazën e fundit të periudhës së terminalit.

Vlen të përmendet se ju mund të merrni HIV-in nga një person sëmundja e të cilit është në ndonjë nga këto faza. Periudha e inkubacionit zakonisht zgjat nga dy javë në një vit.


Sipas statistikave, kohëzgjatja mesatare prej tre muajsh.
Kjo fazë zakonisht përfundon i infeksionit primar akut.

Dhe kjo vjen pas një periudhë të vështirë të periudhës së stabilizimit, të attenuation e sëmundjes. Kjo periudhë latente kur sëmundja nuk tregon shenja të ekzistencës, por herët a vonë ajo ende e shpreh veten dhe në sasi shumë më të mëdha dhe madhësive. Periudha latent mund të zgjasë, sipas ekspertëve, shumë shumë vite.

Jetëgjatësia Zakonisht jetës HIV personin Infeksioni 10 deri 15 vjet. Megjithatë, në praktikën klinike pasur raste kur infektuar me infeksionet HIV janë të jetës dhe më shumë se 20 vjet. Megjithatë, ata nuk do të ndjehen siklet dhe të çojë stilin e jetës tuaj.

Ka edhe raste diametralisht kundërshtuar të sëmundjes.
Për shembull, një nga ata njerëz të infektuar kanë vdekur shtatë muaj pasi trupi i tij u zbulua viruseve.

HIV është një fakt i tmerrshëm që njerëzit me sa duket të shëndetshme mund të jenë bartës të saj. Manifestim i sëmundjes është shumë individuale dhe specifike, kështu i saktë është e sigurt të them se pacienti ka asnjë HIV apo jo.
Periudha e sëmundjeve të mesme Kjo periudhë karakterizohet nga fakti se më parë nuk ka sjellë dëm në trupin e sëmundjeve të butë po fillojnë për të shkatërruar atë. Këto sëmundje janë quajtur oppurtunisticheskih.

Faza tjetër është të AIDS më të vështira.
Ajo mund të marrë diku nga gjashtë muaj deri në dy vjet. Më të ekspozuar të shokut në këtë periudhë janë këto organe njerëzore: mushkëritë, zorrët, sistemin qendror nervor, të lëkurës dhe mukozës.

Ajo fillon me të ashtuquajturën reaksion zinxhir. Intensifikuar nuk sollën më parë shumë dëm bakteret e trupit të njeriut dhe viruset.
Kjo formon një infeksion sekondar. Ky është një shkak i vdekjes në shumicën e rasteve.

Pulmonar më e zakonshme gjatë infeksionit HIV. Kjo është zbuluar në një formë shumë të rëndë të pneumonisë. Forma e zorrëve e HIV është e karakterizuar nga diarre zgjatur që mund të zgjasë me muaj. Për shkak të kësaj, pacienti humbet peshë dhe ai vuri në dukje dehidratim.

Sistemi nervor qendror, ndërsa në trup i infeksionit HIV kryesor për meningjit, absces i trurit dhe një tjetër.
Ndonjëherë ajo mund të formohet. Humbja e lëkurës dhe mukozës karakterizohet nga dalja e plagëve të shumta në trupin e pacientit, formimin e llojeve të ndryshme të tumoreve, të cilat zbatohet gjithashtu sarkomë Kaposi. Bashku me infeksion fungal, HIV ka aftësinë për shkatërrimin shpejtësi indeve trupit, e cila eventualisht çon tek vdekjes.

Lexo më shumë: Më shumë artikuj mbi "HIV":.