Mund të hCG gabuar


Analiza e HCG, e cila është kryer për të përcaktuar se mund të jetë i gabuar.

Ka dy lloje kryesore të gabimeve: rezultat i rremë pozitiv kur u rrit përqendrimi i hCG në gjak shfaqet në femrat nonpregnant; Rezultati Psevdonehatyvnyy kur një grua shtatzënë duket hCG ulët. Kjo rezulton rreme-pozitive të analizave mbi HCG mund të jetë për shkak të arsyeve të mëposhtme: mjekim për të stimuluar përmban hCG (p.sh. Profazi, Prehnyv, Ovitrel dhe t F..); . Tumoret e testiseve, veshkat, dhe zhvillimeve të zgjeruara HCG në strukturat e trurit të femrave (sëmundje apo abort që kanë ndodhur të paktën 1 muaj më parë gabimet e rreme negative në analizën e hCG mund të jetë për shkak të arsyeve të mëposhtme:. Pranimi ose Gabimet më të zakonshme në zbulimin shtatzëni janë të përcaktuar HCG në urinë. Në përcaktimin nivelet e hCG gabime në zbulimin e shtatzënisë janë shumë të rralla.

Kjo është, analiza mbi nivelet e hCG më saktë se në urinë. Konsideroni shkaqet më të mundshme të gabimeve në analizën e hCG në urinë: 1. moshë shumë të vogël gestational. Kits provës për shtatzëni me një ndjeshmëri në mënyrë tipike në 25 IU / l.


Kjo do të thotë se testi do të tregojnë shtatzëni vetëm nëse përqendrimi i hCG në urinë ka arritur në 25 IU / l. Zakonisht, ky përqendrim i hCG në urinë shfaqet në javën e 3 të shtatzënisë, pra, e jo 5 ditë. Nëse ju bëni një test para se 3 javë të shtatzënisë, kjo tregon një rezultat negativ, që është një gabim.

Megjithatë, ka disa teste me një ndjeshmëri të 10 IU / L, duke treguar shtatzëninë në 10 ditë pas konceptimit. Kjo do të thotë se testi mund të bëhet nga dita 1 e vonesës. Por nëse ka pasur 5 ditë para menstruacioneve dhe një grua të bëjë provë në 1 dhe 2 ditë vonesë, testi do të tregojë një rezultat negativ, që është një gabim. 2. urinë Poor. Analiza e hCG duhet të bëhet vetëm në urinë në mëngjes, sepse në këtë kohë të përqendrimit maksimal.

Gjatë ditës, një grua mund të pini me bollëk, pastaj rozbavlyatymetsya urinë, dhe kështu përqendrimi i hCG zvogëlohet. Në përcaktimin e hCG në një ditë i holluar rezultat urinës mund të jetë negativ, dmth testi i gabuar. 3. Përdorimi i gabuar i testit. Ajo duhet të analizojë hCG në pajtim të plotë me udhëzimet.

Nëse testi është kryer në mënyrë korrekte, rezultati mund të jetë i pasaktë. 4. sëmundje të veshkave. Në nivelin e veshkave hCG sëmundje në urinë gjatë shtatzënisë nuk mund të rritet. Në këtë rast, testi do të tregojë një rezultat negativ, madje edhe nëse bëhet si duhet, se do të ishte një gabim.

5. Patologjia e shtatzënisë. Analiza e hCG mund të jetë i gabuar, ose në qoftë se ka një kërcënim. 6. shtojcën Poor fetal në murin e mitrës.

Në këtë rast shtatzënia është, por hCG nuk prodhohet në sasi të mjaftueshme. Që është, rezultatet e testit për HCG është e rreme.

7. pamjaftueshmëri kronike placental kur prodhohen numër të pamjaftueshëm të HCG.