Mund të ngrohjes nyjet limfatike


Nyjet limfatike mund të bëhet i përflakur, me sa duket vetëm nga dje blu nuk kishte asgjë, dhe tani nuk ka pasur të gungave të dukshme në qafën e tij. Sidomos qytetarët iniciativë shokët menjëherë nxitojnë për të ngrohur ato. A është e mundur për të bërë këtë? Jo, ju nuk mund të.

Nëse ju filloni ato, ai vetëm rrit procesin inflamator (të ngjashme me). Por nuk është vetëm se ju nuk e dini pse nyjet limfatike përflakur, kështu që ju mund të dëmtojë seriozisht veten. Arsyet, nga rruga, një shumë. Kjo mund të jetë një shenjë e grykët (inflamacion kronik i bajamet) ose sëmundje çamçakëz, infeksion hyrë në trup nëpërmjet një prerje të hapur, sëmundjeve virale, dhe humbjen e shumë grupe të nyjave limfatike mund të tregojë një shenjë e hershme të infeksionit HIV. Por në shumicën e rasteve ndezi një nyje të vetme limfatike, të shoqëruar nga dhimbje të lehtë, për shembull, kur ju klikoni mbi atë dhe ethe.


Në 99% të rasteve kjo nuk është një shenjë e sëmundjes, vetëm një nga nyjet limfatike tuaj është shumë më aktiv dhe homologët e tyre në një ditë çdo gjë pak të kthehet në normale. Por në qoftë se ju vetëm të ndezur një grup të nyjave, atëherë është e mundshme lymphadenitis. Për trajtimin e tij ju mund të provoni mjetet juridike popullore, por mjekët këshillohen të mos. Së pari, është e nevojshme për të kryer një studim që do ta bënte një diagnozë të saktë.

Dhe së dyti, ju duhet të hiqni arsyen pse atje ishte lymphadenitis. Vetë-mjekim është i kundërindikuar në këtë rast, sepse terapia në varësi të shkakut të sëmundjes ndryshon në masë të madhe. Për më tepër, në disa raste, nyjet limfatike duhet të trajtohet me kirurgji.