A mund të mësojnë për të vonuar shtatzëninë


është mënyra më e sigurtë për të konfirmuar ose të mohojë dyshimet shtatzëninë tuaj në shtëpi. Është e lehtë për t'u përdorur, të përballueshme dhe shumë të besueshme. Por çfarë nëse vonesa të prisni një kohë shumë të gjatë, dhe me siguri duhet të dini për sigurt janë!

Ka shumë shenja të shtatzënisë, shumë prej të cilëve mund të ketë vërejtur. Testet Farmaci me ndjeshmëri të lartë për të përcaktuar në mënyrë të besueshme e shtatzënisë janë në 7-10 ditë pas konceptimit. Kjo është vetëm rrip i dytë nuk mund të jetë aq e theksuar apo mezi të dukshme. Matja Para ciklit menstrual temperaturës basal ul. Por shtatzënia festoi lartësi e saj.

Si është bërë? Termometër i rregullt mjekësor është futur në zorrën e trashë në një thellësi prej 2 cm për 5-7 minuta menjëherë pas zgjohen pa marrë nga shtrati. Nëse temperatura është vazhdimisht e lartë se 37 gradë, ajo është në favor të një shtatzëni të mundshme. Megjithatë, normat e ulëta vetëm atje, sidomos me kërcënimin e abortit spontan. Më komplekse dhe në të njëjtën kohë metodat më të besueshme e shtatzënisë bazuar në matjen e nivelit të hormoneve në metodën gratë laboratorike.


Ju duhet për të dhuruar gjak nga një venë për analizë. Në këtë mënyrë ju mund të mësoni në lidhje me kohëzgjatjen e pritur të jetë një fëmijë.

Metoda laboratorike për përcaktimin e shtatëzanisë brenda 10 ditëve pas zachatya! Analiza laboratorike për zbulimin e hCG në urinë Gonadotropin njeriut chorionic, e cila është prodhuar fillimisht në embrion dhe më vonë placentës. Ky hormon gjendet në urinë e grave në mbarë ditën e dytë pas futjes së embrionit në rreshtim mitrës.

Sekrecion i saj maksimal vërejtur në 9-10 javë të shtatzënisë. Por HCG mund të shfaqet në urinë e grave dhe në disa sëmundjeve. Ultratingull - një nga metodat më të sakta, për më tepër, mund të përjashtojë shtatzëni ektopike.

Prodhuar përmes murit të barkut mëparshëm ose përmes vaginës. Kjo e fundit është më e mundshme.

Por mos abuzojnë metodën ultratinguj, si në fazat e hershme ajo mund të provokojnë abort.