Mund fëmijë valeryanku


Në çdo familje të rinj vjen një kohë kur në rritje e këshillueshme të miratimit ilaçe qetësues për fëmijët. Bisedoni me miqtë e saj, nënat e reja, gjyshet e mjedisit, rekomandime mjekëve pediatër, ose nënën e forcave të pakontrollueshme të përfundojë pasardhësit e tyre. Të jenë të kujdesshëm. Jo të gjitha rastet Sedations fëmijët janë me të vërtetë e nevojshme.

Nervozizëm i vërtetë shkaku dhe të fëmijës nervozizmi fshehur diku thellë në nënvetëdijen e tij. Nuk ka nevojë të jetë i tunduar nga fakti se duke i dhënë një fëmijë një qetësues, ju do të arritur efekt të menjëhershëm. Dhe ende peshon pro dhe kundër prindërve të rinj vazhdojnë të pyesin veten pyetjen: A mund një fëmijë për të dhënë sanëz? Le të shikojmë në të gjitha argumentet sanëz ka kohë që janë të njohur në mjekësinë popullore si një qetësues efektive dhe antispasmodic, ajo mund të lehtësojë dhimbjen dhe të sigurojë një efekt qetësues. Për këtë arsye, ajo është përdorur shpesh në pediatri.

Shkaku acarim në fëmijë të vegjël është shumë e vështirë për të zbuluar. Duke përdorur të njëjtën sanëz, nënat përpiqen për të reduktuar stresin në fëmijën tuaj. Megjithatë, neurologë besoj se sanëz vepron mbi fëmijët ndryshe. Shumë fëmijë nuk është reagim mjaft i përshtatshëm për të ilaçeve mund të duket, duke qarë dhe duke bërtitur, eksitim dhe rritet ankthi. I ashtuquajturi efekti i kundërt mund të vërehet në fëmijët shumë të vegjël, por si ata rriten ky reagim mund të zhduken.


Për shembull, sanëz vepruar negativisht në një foshnje vjeçare, ajo gjithashtu mund të qetësojë 5-6 vjeç. Ndër efektet anësore të sanëz si bimët mjekësore mund të jetë nervozizëm, përveç se pas pranimi i saj mund të shfaqen reaksione alergjike, veçanërisht të rrezikshme për fëmijët e vegjël. Gjithashtu, pas përdorimit të zgjatur sanëz mund të duket si efekte anësore të dhimbje koke dhe të përzier, ka shkelur të traktit gastrointestinal, kapsllëk dhe kolit shfaqet. Në të njëjtën kohë, ne nuk mund të themi kategorikisht se duke marrë sanëz mbart pasoja vetëm negative.

Kjo nuk është e vërtetë. Në disa raste individuale, sanëz ndihmon sistemin qetë overexcited nervor, përmirësimin e cilësisë së gjumit dhe të bëjnë paqe në familje, tantrums fëmijëve rraskapitur s. Picking dozen e duhur dhe mënyrën e aplikimit, është e mundshme që duke marrë sanëz do të ndihmojë të dy fëmijët dhe prindërit e tyre. Në çdo rast, zgjedhja është në dorë të prindërve. Paqja dhe shëndetin e familjes tuaj!