A kam nevojë për të vlim qumësht


Në procesin e të valë shkatërruar bakteret potencialisht të rrezikshme që mund të shkaktojë dëm të madh në trupin e njeriut. Ata vdesin vetëm në temperatura të larta.

Cilat janë mënyrat patogjene mund të merrni në qumësht? Është e mundshme që lopë të holla që vuajnë sëmundje të ndryshme infektive (inflamacion infektive e sisë, tuberkulozi, këmbë dhe sëmundje të gojës).

Nekyp'yachene hahet qumësht nga të sëmurë, lehtë mund të infektohen. Kushtet sanitare për bagëti, mungesa e milkmaids pastërtisë (pa i larë duart dhe lopë sisë enët larë dobët) mund të shërbejnë si burime të ndotjes. Njerëzit të cilët kanë pasur sëmundjet infektive (tifoid, paratifoide) që vazhdojnë të ndajë agjentët e këtyre sëmundjeve janë të hyrë në qumështin e tyre.


Lopët mund të jenë bartës të mikroorganizmave të dëmshme të tilla si E. coli, Salmonella, Listeria, dhe qumësht kalori, aciditeti i saj neutral është një mjedis i përsosur për zhvillimin e tyre. Edhe qumësht svizhonadoyene ruajtur një kohë të gjatë të ngrohtë në dhomë bakteret temperatura shumëfishohen shumë shpejt. Atje ajo skisanie dhe dëme. Dhe në temperaturë të ulët në ruajtjen frigorifer e qumështit të papërpunuar është gjithashtu i kufizuar. A nuk e vlim shumë e gjatë, kështu që nuk do të bëjë atë më shumë se një herë.

Gjatë vlimi kryesisht çon në shkatërrimin e vitaminave A, B, D dhe elementet gjurmë mineral të përfshira në qumësht në sasi. Sidomos në qoftë se ju valoj në të qartë, jo kapak. Duration valë duhet të jetë nga një deri në dy minuta. Qumësht i pasterizuar lopë shiten në dyqane dhe supermarkete, zakonisht në kuti dhe çanta, mund të përdoren pa valë.

Ajo ruan shijen e produktit të freskët përmes teknologjisë së përpunimit dhe pako errët të mbyllur të sigurt për përdorim në formë të papërpunuara.