A kam nevojë për të mbështjell me pelena një porsalindur


Sapolindur nuk mund të koordinojë lëvizjet, të armëve të mprehta tërhequr dhe këmbët. Këto lëvizje të veçantë të quajtur lëkundje. Fëmija është shpesh i frikësuar nga duart e tyre dhe këmbët, dhe qetësohet kur trupi i tij presion për të rritur apo edhe të mbajë një stilolaps ose këmbët e tij me dorën e tij. Për zhvillimin e suksesshëm të prekjen e fëmijës, është e nevojshme që krahët dhe këmbët e foshnjës hasur vazhdimisht në sipërfaqe të ndryshme që janë të afërt me trupin e tij, para se ai kishte kohë për të marr dhe të frikësuar.

Nxitjet për zhvillimin e fëmijës është e prekur gjithçka çfarë ai mund të prekë, pëlhurë me lajle, veshje, trup i rritur, trupin e vet dhe kështu me radhë. D. Të stimuj më të ndryshme, dhe më shumë ato ndikojnë në fëmijën, më shumë është zhvillimi i prekjes së tij. kohë që të jetë pa një nënë, veçanërisht gjatë gjumit, mënyra më e mirë për të mbrojtur atë nga pidkydan është pelenë thjeshtë. Pasi fëmija spovyvayut dhënë asaj pozitën intrauterin, ai menjëherë zgjidh poshtë. Pa pagesë pelena lejon fëmijës për të kryer lëvizjet dhe shkelma. Më pak veshje gjatë pelenë është kontakt më mirë i zhvilluar.


Foshnja Pa pagesë swaddled mund të tërheqë trajton për ballë, gjeni gojën time, gjiri ose cam gisht biseduar këmbët, etj Gradualisht, fëmija mësohet me duart e tij dhe të koordinojë lëvizjet e tyre me besim.

Kjo është për ditën dhe pastaj të ndaluar fëmijët zgjoheni veten lëvizjet e tharë. Megjithatë, disa fëmijë mund të vazhdojnë më gjatë hedh në të cilin rast ata duhet swaddling më të gjatë. Më shpesh kuptoj swaddling më të shtrënguar të shtrënguar të straightening krahët dhe këmbët e fëmijës. Kjo është swaddled fëmijët në maternitet ruse dhe vitet çerdhe më parë. Sigurisht, kjo kontribuon për një sjellje të qetë në ndryshim gjatë pidkydan, por ajo edhe provokon një reagim të fortë në zgjimin e fëmijës.

Sigurisht, një trajtim i tillë nuk do të stimulojë zhvillimin e prekur. Këshilla kompetente për të gjysheve këmbët ishin të barabartë ose më e zuri gjumi bashkë me qetësi nuk mund të justifikojë dhunën tillë.

Për më tepër, përdorimi i shkujdesur i swaddling shtrënguar ngadalëson zhvillimin e lëvizjeve themelore me duart e tij, fëmija mësohet me trajton e saj vetëm 6 muaj dhe mund edhe muaj për të zgjoheni veten lëvizjet e tharë. Është vënë re se fëmija, i cili nuk mban pelena dhe të lënë gënjeshtër të gjatë dhe nxori krahët dhe këmbët të bëhet më i ethshëm të vështirë të bie në gjumë, por në gjumë, ai zgjohet duart e tij lehtë. Kur të ndaluar swaddling? Age për të ndaluar ndryshimin e çdo fëmijë është i ndryshëm, disa edhe thonë lamtumirë në pëlhurë me lajle në 10 ditë, të tjerët gjashtë muaj.

Kriter për ndryshimin e gjatësisë mund të jetë prania ose mungesa pidkydan. Nëse pidkynulasya pelenë baby për të fjetur është e nevojshme, fle në mënyrë paqësore është e nevojshme.