Si të zëvendësojë naftën


Ky artikull do të ju tregojnë se çfarë ju mund të zëvendësojnë vaj perimesh dhe gjalpë. Kaluar dhe të fillojnë. Thuaj në një herë: zëvendëson vaj është shitur shumë.

Kjo përhapet dhe margarines, dhe produkte të tjera. Përhapet janë të përshtatshëm, sepse, së pari, ata mbahen shumë më e gjatë se gjalpë të zakonshëm, dhe së dyti, ka një gamë shumë të madhe të produkteve yndyrë se gjalpi klasik nuk mund të mburremi. Besohet që përhapet dëmshme.

Megjithatë, kjo nuk është e vërtetë, përndryshe pse, lutuni them, përhapet kaq popullor në vendet e zhvilluara në Evropë dhe Amerikën e Veriut? Fakti që ajo është e përhapur t'ju blejë. Në përgjithësi, më shumë - më mirë. Përhapjen - është një produkt kompleks që përfshin të dy përbërësit e qumështit dhe perimeve. Për prodhimin e tij duke përdorur qumësht të tërë, krem, vaj vegjetal dhe produkteve të tjera.


Përhapet minimale yndyrë janë shumë më të ulëta sesa në gjalpë - deri në 35%. Këto janë, në thelb, dhe të tërheqë njerëzit. Përveç kësaj, përhapja nuk është djegur në furrë dhe frigorifer nuk i shërueshëm. Megjithatë, mjekët nuk e rekomandojmë hahet përhapet kohë të gjatë. Së pari, ajo mund të çojë në peroxidation të trupit, duke shkaktuar një përkeqësim të ndjeshëm në cilësinë e yndyrë, dhe së dyti, nga përdorimi afatgjatë të përhapet (sidomos të lirë) mund të zhvillojnë sëmundje të ndryshme gastrointestinale dhe çrregullime.

Njerëzit me këto çrregullime përhapet kundërindikuar në përgjithësi. Çfarë mund të zëvendësojë gjalpë? Ju mund të këshillojë margarinë. Kohët e fundit, ajo është bërë shumë më shumë cilësi dhe më pak yndyrë, dhe nuk ka efekte të dëmshme nga përdorimi i tij, si, nuk shihet.

Megjithatë, duhet theksuar se margarinë të lirë që përmban yndyrna të dëmshme për trupin. Dhe mos harroni të udhëzuar dhe shijen e saj - buds shije në shumë raste do t'ju ndihmojë të kuptoni cilësinë e një produkti. Jo të kënaqur me shijen e vajit vegjetal - provoni vaj ulliri ose perime të tjera. Shumë dashuri erën e vajit të lulediellit - papërpunuar.

Ajo duhet të mbahet mend se ky vaj të skuqura nuk mund të, sepse kur tiganisje ajo prodhon carcinogens. Por të mbushur sallatë atë - për shëndetin tuaj!

Këto salads janë marrë jo vetëm të dobishme, por edhe më e shijshme. Vaj vegjetal nuk është i shpëtuar nga djegia - në këtë rast mund të jetë e këshillueshme për të blerë një vaj të veçantë llak për tiganisje, i cili duhet të dalë pan në një ndryshim të vogël, ose shumë vaj ulliri.