Si të dobishme peshk


Siç e dini zemra e njeriut është shumë i dobishëm acide yndyrore Omega-3 gjenden në peshk.

Mjekët kanë njohur gjatë faktin se këto acide janë në sasi të duhur në të peshkut me vaj ujërat e ftohta të veriut. Ajo acide yndyrore të ndihmojë në parandalimin e sëmundjeve kardiovaskulare. Ata gjithashtu të zvogëlojë rrezikun e mpiksjen e gjakut në enët e gjakut dhe ngritjen e fluksit të gjakut në capillaries, e cila redukton rrezikun e vdekjes nga sëmundjet e zemrës.

Gjithashtu acide yndyrore kanë një astmë edhe të parandaluar, artritit reumatoid dhe psoriasis. Ekspertët amerikanë kryer një studim në të cilin gjeti se duke ngrënë 150g e ushqimeve yndyrore të paktën 3 herë në javë mbush trupin që në numrin e nevojshëm të acideve yndyrore Omega-3.


Po, salmon, ton, harengë dhe norvegjez janë liderë në përmbajtjen e acideve yndyrore. Në peshkut të ujërave të ëmbla ato shumë më pak, dhe në tilapia dhe pangasius, të cilat janë aq naiv e Ukrainës, sasia e acidit nuk është e madhe, kështu që praktikisht asnjë të mirë ky peshk nuk punon.
Profesionistët besojnë se mënyra më optimale për të njom të trupit është konsumi i dobishëm peshk, në vend se kapsula vitaminë. Në të vërtetë, përveç të peshkut Omega-3 gjithashtu të paraqesë një numër të ushqyesve. Nëse merret si Omega 3 vitamina, gjakderdhje mund të ndodhë dhe thinners gjakut.

Ka nutritionists këshillojnë piqem në furrë ose mbi skarë, shtoni perime.
Në të vërtetë, kombinimi i peshkut dhe perimeve promovon tretje të lehtë dhe të shpejtë dhe asimilimit të të gjitha elementeve të dobishme të peshkut. përmbajnë një shumë të peshkut të dobishme, sepse japonezët janë një komb i jetëgjatësi dhe shëndet të mirë vsehzha ndryshme.