Si të dobishme yndyrë rybyachyy


Kryesor peshku magjik vitamina vaj A dhe D dhe acide: oleik (70%), acid palmitik (25%), dhe acide yndyrore polyunsaturated omega-3 dhe omega-6 (5%). Të gjitha këto substanca të çon në presion normal të gjakut, të zvogëlojë gjasat e sëmundjeve të zemrës dhe heq artritit.

Vaj peshku përmirëson gjendjen e lëkurës sonë, rikthen energjinë vitale të trupit dhe është një domosdoshmëri për trajtimin e depresionit. Vaj peshku është e dobishme në trajtimin e kancerit, ndihmon formimin saktë dhe zhvillimin e sistemit nervor e fëmijës gjatë shtatzanise dhe aktivizon procesin yndyrë djegur. Vaj peshku mund të jetë parandalimi i alergjisë për shkak të vitaminës A.

Pavarësisht nga të gjitha këto karakteristika të mahnitshme, etërit tanë fjalët e naftës peshk sot rezultuar në tmerr: ata ishin të detyruar për të pirë atë në formë të lëngshme dhe të durojnë një shije të pakëndshme dhe erë.


Brez modern fatlum sot mund të marrë kapsula të peshkut të naftës. Në funksion të këtij vitaminave të përbashkëta që janë, megjithatë, të mbajë të gjitha vetitë e dobishme të vaj peshku. Është e rëndësishme të mbani mend se vaj peshku është e drogës pothuajse i plotë, dhe për rezultatet më të mira duhet të pini atë në rregulla të caktuara.

Kursi i një muaji tre herë në vit, dhe më mirë me vaj peshku për të marrë vitaminë D, ajo do të parandaluar oksidimi i acideve yndyrore unike. Kapsulat e vaj peshku janë të dobishme jo vetëm për fëmijët, si të frymëzuar nga nënat dhe etërit tanë.
Paçmuar përfitime tyre për moshuarit: vaj peshku stimulon aktivitetin mendor, veçanërisht në sëmundjen Alzheimer. Kur zgjedhjen kapsula vaj peshku vini re në të cilën peshk ata janë bërë, preferojnë salmon polar.

Aditivëve tuna dhe skumbri përmbajnë mbetje të metaleve të rënda.