Si të dobishme kakao


Në këtë artikull ne do të flasim për rreziqet dhe përfitimet e kakao për shëndetin. Për të qenë të sigurt, kakao dhe produktet për të cilat është, është një nga vendet e para në popullaritet.

Çokollatë, ëmbëlsira çokollatë dhe pasta të tjera, të gjitha llojet e bare çokollatë, karamele, desserts - e duan ata të dy të rriturit dhe fëmijët. Struktura e produkteve të mësipërme, përveç kakao, përfshin shumë substancave të tjera, duke përfshirë jo pak. "Faleminderit" Aditivët e ushqimit, çokollatë është në listë! Pra, lexoni informacion mbi paketa dhe zgjidhni produkte të cilësisë me një numër minimal të shtesave, por më tepër të bëjë pa to.

Për shembull, kur është fjala për çokollatë - duhet të preferojnë çokollatë e errët me një përmbajtje të lartë kakao dhe pa,
Por le të flasim dhe pronat e kakao dhe rreth rreziqeve dhe përfitimeve nga kakao për shëndetin:
Prona kakao. Përbërja e fasule kakao është rreth 300 substanca të kenë efekte të ndryshme në trupin e njeriut.


Kakao është i njohur për aftësinë e tij për të përmirësuar humor (falë serotonin - "hormon lumturi") dhe rritjen e efikasitetit (për shkak të kafeinë). Për shkak të numrit të substancave aktive që gjenden në kakao mund të flasim për dëm të tij dhe të përfitimeve shëndetësore. Konsideratë duhet t'i jepet argumentet për dhe kundër kakao. Dëmtimi kakao.

Dëmtimi shkak të përmbajtjes kafeinë kakao.
Përmbajtja e caffeine në kakao vogël (rreth 0. 2%), por ende nuk mund të injorohet, sidomos kur është fjala për përdorimin e fëmijëve kakao. Kafeina është një prej më
dhe kontradiktore kërkime. Efekti i caffeine mbi shëndetin mund të gjenden në artikullin "
". Dëmtimi për shkak të kushteve johigjienik kakao.

Në vendet ku ka fasule kakao, kanalizime shumë të varfër.
Si rezultat, produktet që përmbajnë kakao janë gjithashtu larg nga standardet shëndetësore. Dëmtimi për shkak të cockroaches kakao. Në kakao fasule jetoj Buburrecat, të cilat janë shumë të vështirë të heqin qafe.

Dëmtimi për shkak të kimikateve kakao. Kakao është rritur në vendet tropikale rreth botës në plantacione të mëdha duke përdorur sasi të mëdha të plehrave dhe pesticideve. Kakao është gjerësisht bimë e kultivuar është trajtuar me pesticide në botë! Përveç kësaj, fasule kakao janë të ekspozuar ndaj trajtimit industriale radiologjike për të vrarë dëmtuesit në kushte të tepërta të kultivimit shumat plantacion.

Ky kakao është përdorur për të prodhuar 99% e çokollatë në botë! Kimikatet shumë të këqija dhe shëndetësor rrezatimi nuk mund të overemphasized.
Dëmtimi kakao për shkak të alergjive. Në shumicën e fara kakao asnjë substancë që mund të shkaktojë alergji.

Pra, pse pothuajse të gjitha ushqimet që kanë një lloj kakao janë alergjike? Alergji disa arsye:
Chitin, e cila është pjesë e cockroaches shell. Është kjo substancë kontribuon në zhvillimin e shumë reaksione alergjike. Kimikatet e përdorura në kakao në rritje dhe me trajtimin edhe të shkaktojë alergji.

Përfitimet e kakao. Përfitimet e kakao për sistemin kardiovaskular. Komponimet bioactive në çokollatë me një përmbajtje kakao prej 70% redukton trombociteve aglutinimit. Kakao ka veti antioxidant që tejkalojnë vetitë e lëng portokalli ose mollë, për shembull.
Kakaoflavanoly ndikojnë disa funksione metabolike, parandalimin e depozitave në enët e gjakut dhe dëme.

Në një studim afatgjatë, konsumi i shpeshtë i kakao mund të zvogëlojë vdekshmërinë nga sëmundjet kardiovaskulare me 50%. Përfitimet e kakao për të trurit. Kakao përmirëson furnizimin me gjak dhe ul presionin e gjakut.

Përfitimet e lëkurës kakao. Konsumi i rregullt i kakao nxit funksionimin normal të lëkurës dhe në këtë mënyrë në thelb ruan rininë e tij.

Në kakao pluhur përmban melaninës, të aftë për të mbrojtur lëkurën nga rrezatimi ultravjollcë dhe infra të kuqe.
Kjo është, melanina mbron lëkurën tonë nga djegien nga dielli dhe të ndihmojë të parandaluar mbinxehje. Përfitimet e kakao të përmbajtjes së lartë të mineraleve të dobishme.

Kakao përmban proteina perimesh, yndyrnat, karbohidratet janë, fibër diete, acide organike, niseshte, sheqer, acide yndyrore të ngopura. Në kakaon janë vitamina (A, E, PP, grup B beta-karotene).
Në kakao janë minerale, të tilla si kalcium, magnez, natrium, kalium, fosfor, klor, squfur, hekur, zink, bakër, mangan, fluoride, molibden. Disa elemente të rëndësishme të shëndetit në kakao se në produktet e tjera.

Për shembull, hekur dhe zink. Për të siguruar plotësisht trupin tuaj me zink mund të pini disa gota me kakao në javë dhe janë 2-3 karafil cilësi çokollatë e errët në ditë. Përfitimet e kakao për rimëkëmbjen e muskujve.

Kakao organike që nuk është subjekt për të ngrohur trajtim, promovon shërimin e shpejtë të muskujve pas sport ose punë e vështirë fizike, për shkak të përbërjes së saj të ndryshme dhe përmbajtje të lartë të vitaminave të ndryshme, minerale dhe mikronutriente të tjera. Pra dobishme apo kakao të dëmshme?

Dëmtimi kakao e lidhur kryesisht nuk bimë vetë, por me papastërtitë e ndryshme të përfshira në kakao, çokollatë dhe produkte të tjera për shkak të kanalizimeve të keq në kakao rritje, prania e cockroaches, kimikate dhe kështu me radhë.
d. lloj më të rëndomtë e kakao është kakao nga Kina. Kakao nuk rritet në Kinë, por firmat kineze blerë deri në të gjithë botën nën standart fasule kalbur kakao për përpunim të mëtutjeshëm të thellë dhe prodhimin e gjalpë kakao dhe pluhur kakao.

Kakao organike rritur pa përdorimin e pesticideve është shumë e ndryshme për të mirë nga kakao thjeshtë. Vetëm fasule kakao cilësi të lartë dhe produkte që nuk përmbajnë ndonjë aditivëve të dëmshme, mund të përfitojnë.
Në mënyrë që të ruhet kakao pronat e saj të dobishme të plotë, kjo ka kuptim për të heqin dorë trajtimin e saj të ngrohjes.