Pse kanë një dhimbje koke pas alkoolit


Sipas studiuesve të huaj, dhimbje koke më e zakonshme është dhimbje pas miratimi i pijeve alkoolike, ajo vuan nga më shumë se 1 popullsisë së rritur të vendit tonë. A mund të shmangen? Sipas shumë shkencëtarëve, dhimbje koke nuk varet nga sasia e alkoolit të konsumuar alkool para.

Përveç kësaj, pas një numri të kufizuar të kokës qejf mund të jetë i sëmurë më shpesh se pas një qejf të gjatë. Së pari, kjo është për shkak të faktit se alkooli ka mënyra të tërthorta dhe të drejtpërdrejta për të zgjuar dhimbje koke. Para së gjithash, molekulat e ujit ndarjen nga komponimet inorganike ose organike.

Alkooli kryesisht shkakton dehidratim, i detyruar që të kandidojë në banjo më shpesh se zakonisht më i vogël. Përveç kësaj, ka shumë alkool në mëlçi, e cila prodhon shumë më pak glukozë më vonë. Një glukozë është kryesore qelizat Inxhinier energji në trup. Dhe truri është shumë glukozë është në deficit.


Të gjitha pijet thyejnë metabolizmin kimike me të cilat komunikojnë qelizat çdo gjë në trup dhe përfundimisht ata të stimuluar inflamacion dhe ënjtje shkaktuar nga enët e gjakut, të cilat shpejt shkakton dhimbje në kokë. Pirja, i dehur në çdo sasi, të çon për të fjetur çrregullime. Kjo është arsyeja pse ju nuk mund të fle hangover. Në mënyrë për të parandaluar dhimbje koke profesionistët mjekësor rekomandoj gjithmonë hani ushqim yndyror, për të cilat do të mbajnë absorbimin e alkoolit në gjak.

Ushqime të ngopura duhet të alternuar me enët e ëmbël, duke i dhënë profilaksi të ulur vlerat e glukozës në gjak. Është e preferueshme pije të lehta alkoolike. Pikturuar koke shkaktojë alkool në më shumë se pa ngjyra. Ju duhet gjithashtu të përmbahen nga pirja e duhanit në kohën kur ju pini alkool sepse ajo redukton trurit furnizimit me oksigjen.

Ju duhet të pini ngadalë për t'i dhënë kohë trupit për të çaktivizuar alkool. Nëse ju nuk arriti të shmangur dhimbje në kokë, në duhet të pini shumë ujë në mëngjes, hani ushqim që përmban një shumë të proteinave dhe karbohidrateve, dolli dhe vezë të fërguara.