Pse një dhimbje stomaku gjatë shtatzënisë


Bark gjatë shtatzënisë është nën shqyrtim moms. Çdo siklet në bark shkakton atyre për panik. Por, para se të merrni mërzitur, ju duhet për të kuptuar shkaqet e dhimbjes e poshtme të barkut gjatë shtatzënisë. Dhimbje në bark mund të jetë i intensitetit të ndryshme ndryshon natyrën, rrezatim dhe simptoma shoqëruese.

Dhimbje të barkut shoqëruar çdo shtatzënë në një periudhë të caktuar dhe nuk është gjithmonë patologji. Të gjitha dhimbje të barkut gjatë shtatzënisë mund të ndahen në obstetrik dhe neakusherskie. Nga dhimbje obstetrik përfshijnë dhimbje që ndodh kur kërcënimin e ndërprerjes, shtatzënisë ektopike ose shkëputje placental. Dhimbje Neakusherskie shpesh shoqërohet me probleme të aparatit tretës, shtrihen ligaments dhe muskujt e barkut, zhvendosjen e organeve të brendshme dhe patologji akute kirurgjike. Kur kërcënuar aborti ndodh dhemb apo zvarritje dhimbje në bark, në rajonin e mesit, shpesh u bashkua me diktim.


Kjo dhimbje zakonisht nuk është radiating (jap) në zona të tjera. Pa pasur nevojë të trajtimit adekuat cramping, gjakderdhje rritet, qafën e mitrës është shkurtuar dhe aborti spontan apo i punës parakohshme. Provokojnë dhimbje barku mund të ekzekutojnë, stresi, sëmundje apo anomali të fetusit.

Shtatzënia ektopike është ngulitje e vezes jashtë zgavrën e mitrës. Gjetur shpesh shtatzëninë tubave që mund të ndodhë nga lloji i abortit Tubali ose llojin e shpërthimit të tubit të mitrës. Aborti tub karakterizohet nga periodik të mprehtë ose dhimbje në bark, zakonisht në njërën anë. Sulmet Bole i shkurtër dhe i shoqëruar nga gjakderdhje të vogla.

Jo sulm shtatzënë ndjehet tërësisht i shëndetshëm. Hendeku ndodh në shtatzëni konsiderueshme tub fallopian (8-12 javë) dhe karakterizohet nga dhimbje të fortë, derisa ai humbi vetëdijen dhe shenja të gjakderdhjes intra-abdominale. Simptomat klasike të dhimbjes në një shtatzëni ektopike është rrezatim i tyre në anus, këmbë, kuadratin e sipërm ose rajonit supraclavicular.

Detashment i parakohshëm i placentës mund të dy gjatë shtatzanisë dhe gjatë lindjes. Faktorët favorizues të shkëputjes së parakohshme të placentës: anomalitë e punës. Kur shkëputje placental duke pasur dhimbje të forta të barkut, një grua merr një situatë të detyruar, ka shenja të hypoxia fetusit dhe gjakderdhje të brendshme. Gjakderdhje të jashtme mund të humbur. Mitra është e vështirë, e dhimbshme, në rritje hematoma placental.

Në raste të rënda, vdekja e mundur intrauterine fetusit. Dhimbje barkut të lidhur me traktin gastrointestinal Si rezultat i ndryshimeve hormonale që ndodhin gjatë shtatzënisë, gratë shtatzëna shpesh kanë bloating, kapsllëk dhe dysbiosis zorrëve. Këto kushte mund të provokojë gabime në dietë, darkë aktivitet i ngushtë ose shumë pak fizik. Dhimbjet janë të lidhur me tërheqjen apo dhemb, shpesh lindin në gjysmën e dytë të shtatzënisë dhe mund të shoqërohet me nauze, vjellje, urth dhe belching.

Në raste të avancuara mund të zhvillojë abortin kërcënuar. Dhimbje barku të shoqëruara me sprains dhe muskujt e barkut mitrës rritje rrit stresin në ligaments që mbështesin atë në legen. Përveç kësaj, për shkak të rritjeve në madhësinë e mitrës zhvendosur organet e legenit. Muskujt e barkut edhe përvoja rrit stresin gjatë shtatzënisë, ata janë të shtrirë dhe pak larg. Dhimbje të lidhur me këtë të mituri, i bezdisur, por mund të jetë me gjemba.

Nëse shtatzënë madh bark (fruta të mëdha apo shtatzënia e shumëfishtë) mund të zhvillojë hernie kërthizës ose linea alba. Në shtatzëni në fund ka një dallim të vogël kockat e legenit, e cila gjithashtu shfaqet dhimbje të moderuar në bark. Dhimbje barku të shoqëruara me patologji akute kirurgjik të patologjisë akut kirurgjikale (apendiksit, pengimin e zorrëve, pancreatitis, etj) mund të ndodhë në gratë shtatzëna. Diagnoza e lumtur e komplikuar, veçanërisht në shtatzëni në fund.

Natyra, intensiteti dhe rrezatim i dhimbjes varet nga sëmundje specifike. Në raste të barkut akute lindin mostretje (përzier, të vjella, diarre dhe humbje e oreksit), ethe, rraskapitje dhe dobësi të bashkohen.