Abdomen pse i lënduar


Statistikat tregojnë se një nga ankesat më të zakonshme në praktikën e gastroenterologe profesionale dhe gjinekologë kanë dhimbje të barkut. Vetëm të përgjigjet në pyetjen pse bark të ulët dhemb? mund vetëm mjekët e kualifikuar në anketë gjithëpërfshirëse. Ne do të përpiqemi për të shpjeguar atë për ju.

Për këtë qëllim, ne e përshkruajmë më poshtë shkaqet më tipike të këtij lloj dhimbje. Nojushchie dhimbje fuzzy zakonisht tregojnë praninë e inflamacionit në trup.

Dhimbje të mprehtë në bark të ulët, në krahasim me gradual, mund të tregojë patologji akute. Për shembull, pushim perekrute ose dhimbje barku trupit ose sistemi i tretjes. Në traktin gastro-intestinale mund të specifikojë dhe të plotësojë simptome. Ndjesi të dhimbshme në bark, e cila u shfaq në të njëjtën kohë me gjakderdhje nga organet gjenitale drejtpërdrejt tregojnë fazën akute të sëmundjes së sistemit riprodhues.


Nëse simptomë shoqërohet me dhimbje prapa dhe urinim të shpeshtë të pakëndshme, ajo mund të tregojë praninë e patologjisë traktit urinar. Rreth sëmundjeve infektive dhimbje legenit mund të tregojnë sulmet e shoqëruar me të dridhura dhe temperaturë të lartë.

Nëse dhimbje barkut shoqëruar nga kolaps të enëve të gjakut, shok ose zalisur, ne mund të flasim për praninë e gjakderdhjes intra-abdominale. Vini re se vetëm vënë një diagnozë dhe të përshkruajnë trajtim në çdo rast e pamundur. Në praninë e dhimbjes ndërhyrëse në bark, kontaktoni një mjekët shumë të aftë.

Nëse gjeni ndonjë gabim, të nënvizuar tekstin me të, dhe pastaj Shift + E ose, për të cilat do të na informojë!.