Çfarë dhemb mëlçinë


Në një shtet ku ajo dhemb simptomat e mëlçisë nuk mund të shfaqen menjëherë pas procesit patologjike. Ky organ është strukturë e ndryshme për shumë qëllime të përbërë nga një numër i madh i hepatocytes. Pra, për shkelje të rënda të nevojshme vdekjen e një numri të madh të këtyre qelizave.

Në mënyrë tipike, në sëmundje të ndryshme është një zëvendësim gradual i yndyrë hepatocytes apo ind lidhës. Prandaj, foto klinike në fazat e hershme të sëmundjes mund të fshihet duke u maskuar si shtetet e tjera të sëmundjes.

Përjashtim nga ky rregull janë të hepatitit viral dhe lezione toksike parenchyma. Kështu ka një dështim masiv të shumicës së qelizave dhe dehje akute ndodh, i shoqëruar nga tipare të veçanta.


Ka një numër të simptomeve karakteristike të një mëlçisë lënduar. Ata duhet të dallohet nga sëmundjet e tëmthit dhe dhimbje barku në cholelithiasis. Është e nevojshme që të i kushtoj vëmendje për natyrën e dhimbjes, koha e shfaqjes, shenjave të lidhur klinike. Të cilat duken më.

Si mund ta di çfarë dhemb mëlçinë, simptomat e kësaj gjendje pasi ia vlen të përmendet se në mëlçi simptomat dhimbje mund të japin mjaft e gjerë. Në proceset kronike mund të shoqërohet me manifestime të lëkurës, lëkurë lëkurë në ballin, folds nasolabial.

Me kushte të gjata të vazhdueshme patologjike në njësitë strukturore të parenchyma mëlçisë mund të zhvillojë ekzemë, psoriasis dhe dermatit atopic. Rrënjët e këtyre problemeve shpesh qëndrojnë në mëlçi. Jo se normalizes trupi nuk mund të shpëtoj dhe probleme të lëkurës.

Kjo është për shkak të funksionit detoxification e hepatocytes. Duke kaluar nëpër një gjaku të tërë që qarkullojnë në trup, ato janë si një sfungjer, absorbuar toksina, toksina, helme dhe produktet e dekompozimit të qelizave të gjakut. Një tjetër funksion i rëndësishëm i prodhimit të mëlçisë e biliare dhe biliare pigmente që prishen acide yndyrore.

Si pjesë e një numri të madh të biliare bilirubin, e cila kthen atë në një ngjyrë të veçantë të gjelbër-kafe. Në shkelje të rrjedhjes së biliare prishet Bilirubina në qelizat e mëlçisë dhe hyn në gjak. Kjo i jep karakteristikën e lëkurës të ngjyrës shafran mëlçisë së lëkurës dhe sclera të syrit. Simptoma të tjera të obstruksionit të qumështit në parenchyma mëlçisë janë në njollë e feces. Që mëlçisë filtrat nga të gjithë gjaku kalon nëpërmjet saj, në këtë rajon ka enët e mjaft të mëdha të gjakut.

Çdo shkelje e gjakut të rrjedhin shkaqet ascites dhe anasarkoy. Kjo grumbullimi i lëngjeve në dëmtimit të dhëmbëve peritoneal dhe pleural, epiteli nënlëkurës. Rritja e akumulimit të barkut fluide në kurriz të venave fryrë në karakteristikë e përparme sipërfaqësor të kesh në fazat e mëvonshme. Ky fenomen është quajtur kreun e kandil deti.

Që rrjedhin nga shkelja e fluksit të portalit gjakut. Çdo gjë e përshkruar më lartë është shumë tipike e shteteve kur këto simptoma janë të mëlçisë i lënduar mund të shërbejë si tregues për ekzaminime më të hollësishme. Por jo aq e thjeshtë. Shumë nga shenjat e mësipërme mund të tregojnë një shkelje të tëmthit fshikëz, gjak, kushtet autoimune patologjike. Prandaj ne nuk e rekomandojmë që ju të angazhohen në vetë-diagnozën.

Në shenjë e parë që mëlçisë dhemb konsultoheni me mjekun. Ka edhe shenja mjaft të rëndësishëm të sëmundjeve të mëlçisë për të ndihmuar të identifikojnë kushtet patologjike në fazat e hershme. Nëse ju keni marrë pjesë të paktën 2 nga simptomat e mëposhtme, ju duhet të kërkoni kujdes të menjëhershëm mjekësor.

Kështu, tiparet karakteristike të sëmundjes së mëlçisë, të verdhë të ndritshme fekal. Për diagnozën e sëmundjes së mëlçisë në vend të bërë analiza biokimike, e cila do të ngrihet testet e funksionit të mëlçisë dhe bilirubin. Për diagnozën e hepatitit kryer një analizë të veçantë për të përcaktuar praninë e antigjenit titrit.

Më vonë i emëruar studim tejzanor e parenchyma mëlçisë dhe echogenicity të trupit. Nëse është e nevojshme, duke treguar intubation duodenale për përcaktimin e fraksionet e biliare.