Muskujt Pse dhemb


Hipoteza e prishet dhe dëmet fibrave muskulore. Në përgjithësi mund të themi se ajo adreson disa fibrave mikroskopike të muskujve, por në vend të komponentëve myofibrils e tyre: në të ngarkimit të një numër të myofibrils është prishur, dhe më shumë dhe nezvychnishe ngarkesës, aq më i madh numri i fibrave të dëmtuara. Dhimbja në këtë rast për shkak të ndodhjes së lëndimit dhe mjek proceseve.

Microtrauma inkurajojnë trupin për të aktivizuar mbrojtjen e saj të brendshme është tajitje aktiv i hormoneve që nxisin shërimin dhe pengojnë inflamacion. Në qelizat e muskujve rrit shpërndarjen e proteinave.


Si rezultat, muskujve shton volumin e saj dhe peshë. Hipoteza e indeve të dëmit që lidh fibrave muskulore. Sipas këtij hipotezës indit lidhor që gjendet në mes të fibrave muskulore nënshtruar dëmtimit ose acarim pas çuditshëm (dmth zgjasin muskujve) normë.

Hipoteza e akumulimit metaboliteve dhe edemë. Në vende microtraumas fibrave muskulore të lindin inflamacion myofibrils thyera nën enzimat speciale të fillojnë të tretem në komponentë të thjeshtë (radikalet) që janë të lidhura me ujin përmes polarizuar disavantazhit që lind dhe për këtë arsye rrjedhën e ujit në qeliza (fibrave muskulore ), dhe ata bymehet muret fillojnë të ndikojnë receptorët dhimbje e mbaresa nervore. Ajo gjithashtu shtypja, por pak më ndryshe dhe kjo është pak më e gjatë (dy deri në tre ditë derisa të muskujve është restauruar). Hipoteza e efektit të acidit laktik.

Kjo është hipoteza më e zakonshme (por jo tërësisht të shpjeguar mekanizmat e dhimbjes), të cilat shpesh shpjegojnë shfaqjen dhe dhimbje të menjëhershme dhe të vonuar. Dhimbja në këtë rast lind nga akumulimin e produkteve të zbërthimit dhe, në veçanti, acidi laktik (këtu duket opinionet ndryshojnë, disa shkencëtarë thonë se produktet e dekompozim janë larë menjëherë, të tjerët jo.