Pse kancer lënduar


Hurt kancerin e gjirit? Dhimbje kraharori kancer i gjirit, dhimbje gjirit, kanceri i gjirit, dhembjet e kraharorit kancerit të gjirit hershëm, dhimbje në gji zakonisht zhvillohet pa dhimbje, por dhimbje gjoksi mund të shkaktuar nga shkaqe të tjera.

Nëse ajo përparon, sëmundje kanceri mund të jenë dhimbje shumë të rënda. Por në qoftë se ju presin dhimbje për shkak të kancerit të gjirit, atëherë ndoshta ju nuk mund të zbulojë atë në kohë. Kanceri i gjirit rrallë shoqërohet me dhimbje.

Shumica e rasteve të kancerit të gjirit nuk është karakteristikë e dhimbjes. Megjithatë, kjo nuk do të thotë se në qoftë se ju keni dhimbje në gji, ajo nuk është kanceri i gjirit. Thjesht, kjo nuk është një simptomë specifik.


Ka dy gjëra që duhet të vini re:, pavarësisht nëse ju ndjeni dhimbje gjoksi, dhe të kërkoni për shenja të tjera të hershme të kancerit të gjirit; dhimbje gjoksi, ju duhet sa më shpejt të jetë e mundur të shkoni te mjeku për të kanë të kontrolluar jashtë - por kjo ndoshta nuk është kancer. Kanceri i gjirit është e dhimbshme? Jo gjithmonë dhimbje kraharori është shumica e grave shqetësohen për kancerin e gjirit, dhe kjo është arsyeja. është shkaku i gjashtë kryesor i vdekjeve në mesin e grave në Shtetet e Bashkuara. Vetëm kancerit të mushkërive shkakton më shumë vdekje e kancerit tek gratë.

Në vitin 2007, 178.480 gra u diagnostikuan me kancer të gjirit pushtuese dhe 40.460 gra vdiqën nga kjo sëmundje. Por fakti është se kanceri i gjirit zakonisht nuk shkakton dhimbje. Kanceri i gjirit, veçanërisht në zhvillon pa simptoma që mund të merrni vëmendjen tuaj. Kjo grua me fazë e hershme kanceri i gjirit mund të gjeni: - e vështirë dhe ka edges pabarabartë gungë në gji ose në sqetull se nuk ka lënduar; - Ndryshoni pamjen e gjirit ose dalë, duke përfshirë edhe shprehje të tilla si skuqje apo puckering; - Shkarkimet e lëngëta nga dalë, e cila mund të jetë e përgjakshme, apo diçka si pleh organik. Ekspertët mjekësorë besojnë se kanceri i gjirit në fillim nuk është shkaku i dhimbjes, sepse zhvillon kështu ngadalë dhe insidiously që nuk ndikon në mbaresa nervore.

Simptomat e para të kancerit të gjirit janë ulcerat e lëkurës, ënjtje në krahun në gjoks, dhe humbje peshe. Çka e shkakton dhimbje gjoksi? Në mënyrë tipike, dhimbje gjoksi ndodh kur një nga dy kushte. Nëse dhimbja është e lokalizuar, kjo mund të rritet.

Nëse dhimbja është më e zakonshme, dhe gruaja është e periudhës riprodhuese është - ndoshta për shkak të stimulimit të hormoneve që shkaktojnë disa ënjtje. Kjo mund të shkaktojë dhimbje gjoksi të lidhur me menstruacioneve, shtatzënisë, pubertetit dhe menopauza. Dhimbje gjoksi gjithashtu mund të shkaktohet nga infeksioni, herpes (një skuqje të lëkurës të dhimbshme të shkaktuara nga riaktivizimin e virusit lisë së dhenve), medikamente të caktuara, plagosje ose dëmtim të mëlçisë të lidhur me alkoolizmit. Dhimbje gjoksi: kur të shihni një mjek është e nevojshme për të vizituar një mjek nëse: - ka skuqje, ethe ose ndonjë shenja të tjera të gjoksit infeksionit; - Ju ndiheni gjoks konstante dhimbje pa ndonjë arsye të dukshme; - Ju gjeni lëmsh ​​të dhimbshme që vazhdon pas ciklit tuaj menstrual. Çdo herë që ju ndjeni dhimbje, kjo do të thotë se diçka po ndodh. Por nuk është skenari më i mundshëm për këtë sëmundje.

Megjithatë, ju duhet të konsultoheni me mjekun tuaj për të siguruar asnjë kancer, dhe të përcaktuar shkakun e dhimbjes, çfarëdo qoftë ajo mund të jetë. Ky artikull është një përkthim i fjalës Christy Russell, Ph.D., profesor i mjekësisë në Shkollën bëj për të vjellë të Universitetit të Kalifornisë Jugore, shefi mjekësor USC / Spitalin Norris Kancerit, dhe sekretari i shtypit i Shoqata Amerikane e Kancerit.

Recommended Leximi Related:.