Përse në lëkurë kthen arin e zi


Kështu ka ndodhur që në kohët e lashta ishte çmimi ari dhe ngjyra e saj dhe të shkëlqejë në të gjitha kohërat tërhequr gjahtarëve këtë metal fisnik. Nuk ka një grua që dëshiron të shkojë me stolitë e arit, inlaid elegante me gurë të çmuar.

Përveç të gjitha të mirat e veshur me ar ka një moment të keq. Disa pas heqjes së unazë ari gisht ndodh që në vend që t'u stolisur, nuk duhet të jetë e errët. Përse në lëkurë kthen arin e zi?

Ka disa shkaqe të këtij problemi, por ky ari nuk e bëri të parëndësishme. Pse ari mbi lëkurë të errët, papastërtitë. Faktori vendimtar se pse ari mbi lëkurë të errët është prania e papastërtive në stolitë e arit e metale të tjera. Në natyrë, siç e dimë, metale të pastra pa praninë e ndotësve nuk i plotëson. Ndonjëherë përqindja e papastërtive në metal mjaft të vogël dhe mund të jetë rreth 0, 00.001 mg, dhe një tjetër kohë përqendrimi i papastërtive mund të shkoni vetëm off-shkallë që me siguri do të ndikojë në pronat e saj.


Nëse stolitë e bërë nga ari që përmban sasi të konsiderueshme të bakrit, gishtat mund të formojnë pllakë, ngjyrë të gjelbër, nëse nikeli predominon, gishtat zabarvlyatsya në gri të errët. Përveç kësaj, ju do të korrigjuar përzgjedhjen e produkteve kozmetike dhe higjienike për përdorim në pikat e kontaktit mes lëkurë ari.

Për shembull, në qoftë se një moisturizer nuk është i përshtatshëm, atëherë pika e kontaktit me bizhuteri ari errësuar të lëkurës mund të ndodhë. Prandaj, kombinimi i kozmetikës me cilësi të ulët dhe papastërtitë në bizhuteri është shkaku kryesor i procesit të pse ari mbi lëkurë të errët.

Djersitje dhe arsye të tjera. Aktiviteti i rritur fizik dhe stresi i vazhdueshëm janë të shoqëruara shpesh me djersitje e harlisur.

Pot, kur një përqendrim të caktuar, hyn në një reaksion kimik me metal. Kjo është arsyeja pse ka disa errësuar të lëkurës.

Ekziston një supozim që përbërja kimike e djerse mund të ndryshojë për shkak të njeriut fituar sëmundje kronike, e cila mund të ndikojë në errësuar të lëkurës. Por kjo shprehje është vërejtur vetëm në një përqindje të vogël të pacientëve, kështu që kjo hipotezë konsiderohet seriozisht.

Nga sa më sipër rezulton se në qoftë se keni lëkurë të errët se sa ar, fajtori i gjëndra tuaj djerse ose në mënyrë jo të zgjedhur apo kozmetikë, apo papastërtitë në stoli metalike. Ju gjithashtu duhet të mbani mend se disa njerëz paragjykues nxirje të lëkurës të lidhur me ekspozimin ndaj mjeshtri e bizhuteri zezë magjike. E pra, të gjithë beson se shpirti i tij dëshiron. E megjithatë, shkaku errësuar të lëkurës në duar apo gishta në shumicën e rasteve është nën një bazë të origjinës kimike.

A nuk i kushtoj vëmendje për atë, sepse ka bizhuteri ari dhe për të veshin ata me kënaqësi.