Përse foshnja qan


Nëse foshnja qan (Pjesa 2) Shih artikullin fillimin e të mësuarit se si për të kontrolluar sjelljen e tyre, fëmijët janë të liruar nga emocionet e tyre vetëm në momente të tilla, kur ndjehen të sigurt (ose kur ata nuk janë në vend për të mbledhur ato). Është ky shpërthime emocionale shpesh shpjegohet, por prindërit, për fat të keq, nuk e kuptojnë këtë dhe ankohen sjelljen e keqe të pasardhësve të tyre. Fëmijët, duke qenë në një gjendje të tillë psikike, mendonin se ishte koha e duhur për të hedhur nga emocionet e dhimbshme. Kjo zakonisht ndodh në mënyrë spontane në prani të prindërve.

Duke qenë larg nga prindërit, fëmijët shpesh mbajnë imazhet në veten e tyre. Gjithkush njohur me situatën: sapo e keni dëgjuar tregimin entuziast në lidhje me atë se sa mirë sillen në mungesë tuaj fëmijën tuaj, por ju mezi kaluan pragun e shtëpisë së tij fëmija zemërim i çastit si i lumtur.

Ndjenja e sigurisë është gjithashtu një shpjegim pse fëmijët nganjëherë organizojmë një zemërim i çastit në përgjigje të vëmendjen tuaj dhe dashuri. Kur ju të kaloni kohë në kontakt të ngushtë me fëmijët, ata ndihen të dashur dhe të sigurt. Nëse ata të qëndrojnë brenda imazheve, një atmosferë të ngrohtë dhe miqësore u lejon atyre për të hedhur nga emocionet e dhimbshme. Ka situata ku një fëmijë shpenzuar shumë kohë në shoqërinë e prindërve papritmas hedh ata në imazhet e tyre të vjetër, e cila është perceptuar si kritika të padrejtë. Ju lutemi vini re: marrëdhënia juaj i ngushtë krijon një atmosferë të sigurisë që i lejon fëmijët të përjashtojë nga emocionet e dhimbshme dhe shëruar nga imazhi akumuluar në kohën e intimitetit emocional.


Kur ajo ka vend për të mbledhur images ndodh avari nervor. Paramendoni se në shpirtin e çdo fëmijë ka disa kupë, e cila akumulon hidhërim pashprehur. Dhe kur fëmija lënduar përsëri, ajo shpërthen duke thirrur, duke mposhtur ose bie në dysheme, rrahje të zemëruar dhe kicking. Të gjitha përpjekjet tona për arsye me të, të qetë ose të sjellë në jetë janë të kota. Ne nuk e kuptoj pse një fëmijë sillet mirë, dhe nuk e di se çfarë të bëni.

Fyes, i cili u depozituar në us fëmijën e kemi parë, nuk mund, sipas mendimit tonë, justifikojnë një reagim të tillë të fortë emocional. Në këtë rast, sulm histerike është lirimi i imazhit të akumuluar, të cilat ne nuk e kanë parë. Gjendje histerike duke vepruar në nerva tona.

Ne mbulojnë probleme ne dratuyemosya ose të vijnë në konfuzion. Kur tas është e plotë të fëmijës durim, ai e humbet kontrollin e vetes. Nuk ka gjasa që ky rast do të shpejt të qetësuar fëmijën, kështu që ne më mirë të përqëndrohet në për të qetësuar veten. Fëmijët të varet nga të rriturit për ta, si të thuash, një ishull të sigurisë.

Fëmijë që është në kushte joadekuate kërkon që i rritur ishte e qetë dhe e mbajti atë, duke mos lejuar askënd që të godasin ose përndryshe lënduar, ende dhimbje akumuluar të shpërndahet. Emocionet nuk janë të drejtë ose të gabuar. Ne pranojmë të gjitha llojet e emocioneve.

Por jo çdo trajtim është e lejuar. Janë mënyra të pranueshme dhe të papranueshme të shprehur ndjenjat. Ne të lejojë Billy për të hedhur zemërimin, por jo me mundi Tommy kamion lodër. Por çdo sulm i tillë dhe është parti dritë.

Përjashtimi nga dhimbje hap rrugën për restaurimin e marrëdhënieve. Ndoshta çdo prind shikuar diçka si një ylber pas stuhisë. Pasi fëmija është i lirë nga barra e përvojave, ajo kthehet në fëmijët e saj bukuri natyrore.

Ai është i qetë, i gëzuar, i butë dhe miqësor. Kur një ankesë njeri, ai nganjëherë hedh atë në fjalë plot hidhërim apo sjellje të pahijshme. Në raste të tilla ne nuk kemi më veten; mund të ketë sulme verbale mbi dëgjues.

Në të tilla situata mund të jetë e vështirë për të dëgjuar. Prandaj, ne duhet të kujtojmë se emocionet - këto nuk janë fakte, dhe nuk merr rrjedhën e emocionet e zbrazur si drejtohet personalisht për ne.

Kur një fëmijë thotë: unë ju urrej! Ai vetëm përdor atë, sipas tij, më mirë i njohur për vete fjalët për të shprehur fuqinë e ndjenjave të tyre. Kjo nuk do të thotë se fëmija është ushqyer ju urrejnë; është e vështirë për të bërë dhimbjen.