Çfarë fëmija nuk është duke fituar peshë


Shumë nëna shpesh shqetësohen se fëmijët e tyre nuk do të shtoj në peshë, nuk thith sasinë e kërkuar të qumështit dhe që. Norma e rritjes së çdo fëmije rreptësisht individuale. Një fëmijë mund të shtoj në peshë shpejt, ndërsa një tjetër do të fitojë atë ngadalë përkundër një numri të mjaftueshëm të tyre pijshëm qumësht.

Por kjo nuk është një arsye e mjaftueshme për shqetësim. Përveç kësaj, disa ditë pas lindjes së foshnjave të humbur 10% të peshës së tij origjinale.


Ky fenomen fiziologjik të shkaktuar nga tërheqja e lëngjeve akumuluar para lindjes në të cilën fëmija është në barkun e nënës. Në kushtet e foshnjave të suksesshme të qumështit të gjirit zakonisht kthehen në peshën e lindjes brenda 2-3 javësh. Çfarë kritere objektive të fituar peshë të duhur?

Duke gjykuar normën e shtim në peshë është e mundur jo vetëm nga numri vysmoktuvanoho qumësht, por edhe vitalitetin (aktivitet) baby, vëllim urinë, mënyrën e gjiri dhe të ushqyerit ritmet karakteristika. Këto dhe karakteristika të tjera të ju lejojnë për të vlerësuar efektin e të ushqyerit me gji. Në rastin e simptomave të tilla shqetësuese të tilla si dobësi, ngadalësia e reaksioneve, duke ulur volumin e urinës (fëmijë pelenë të thatë), stol të parregullt dhe ritëm të paqëndrueshme të ushqyerit (ushqyerit kohëzgjatjen e tepruar është intervale shumë të shkurtra mes feedings, fëmija sucks keq) ju duhet të kontaktoni mjekun tuaj mami ose konsulent në gji. Normë të qëndrueshme të fituar peshë mund të jetë për shkak të absorbimit të pamjaftueshëm të qumështit të shkaktuar nga mungesa e qumështit të gjirit ose ulur sekretimit.

A nuk e bëjnë të pamundurën për të përcaktuar në mënyrë të pavarur sasinë e qumështit, të konsultoheni me një specialist. Kriteret nga të cilat për të përcaktuar nëse fëmija merr mjaftueshëm frekuencë të ushqyerit qumësht - të paktën 8 herë në ditë. Feeding foshnja gjiri ritmin ngadalëson kur Tides qumësht të dëgjoni zërin e gëlltitjes. Fëmijë është aktiv, ka një ton të mirë muskujve dhe të shëndetshme të lëkurës. Fëmijë është i kënaqur në mes feedings (ndonëse edhe fëmijët që marrin mjaft qumësht mund të luajë një shumëllojshmëri arsyesh, duke shkaktuar dyshime pajustifikuar dobinë e një ushqyerjes me gji të nënës).

Babe mbush të paktën 6 pelena pelena në ditë-dritë urinës lëngshme. Frekuenca e stol - 3-8 herë në ditë.

Si ata më të vjetër frekuencë stol fëmija është zvogëluar. Shtim në peshë të qëndrueshme (18-30 g / ditë).

Para se nëna e të ushqyerit mund të ndjehen gjoksin plot me qumësht, dhe pas të ushqyerit - ajo ishte bosh. Megjithatë, kjo ndjenjë nuk është i pranishëm në të gjitha gratë. Shenjat që tregojnë pamjaftueshme fituar peshë fëmijën të fitojë peshë ritmin - më pak se 18 g / ditë.

Brenda 3 javëve pasi pesha e lindjes së fëmijës nuk u kthye në indeks në lindje. Shkalla e prapambetura të fituar peshë në orarin e pajtimit fëmija. Foshnja fle një shumë për të kursyer energji. Foshnja duket e fjetur zërin, të qetë të qarë ose shumë të mprehtë.

Një sasi e vogël e urinës, urina e errët. Vëllimi i urinës nuk do të ndryshojë, kështu që këtë shifër - jo kriter shumë të besueshme për përcaktimin e efikasitetit të të ushqyerit. Një karrige e rrallë apo jo karrige.

Kec gjithmonë e kalon kohën në gji. Fëmijë është i shqetësuar, ka shenja të dehidrimit (trupi i varur folds e lëkurës janë të pranishme).

Pesha mesatare e foshnjave të cilët janë të ushqehen me gji në kurbë e plotë të foshnjave peshë standarde (%) për dhënien e gjirit të plotë