Pse fëmijët lemzë në barkun e nënës


Shumë gra shtatzëna në dy muajt e fundit të vëreni se fëmija hiccups në bark.

Ndonjëherë periudhave të shkurtra të hiccups janë më shumë, nganjëherë më pak, nganjëherë shumë i shqetësuar për këtë mom, sepse fëmija mund të lemzë për 30-60 minuta, dy ditë e natë. Një grua shqetësohet fle, dhe Dr. për më tepër mund të trembë atë hypoxia. Çfarë është një lemzë? Pse e bën atë të ndodhë? Lemzë të lidhur me një reduktim në hapje.


Tkurrje ritmike e diafragmë quajtur nervore vagus, e cila lidh të gjitha organet e brendshme dhe mbart nëpër diafragmë. Goditjen e tij mund të ndikojnë në funksionimin e trupit sepse truri sinjal për të reduktuar aperture, duke e bërë të mundur për lirimin nervore vagus. Tingull karakteristik lemzë është sepse ajri është jashtë mushkërive (diafragma si ajo shtyn) nëpërmjet një glottis mbyllur. Mjekët analizuan çështjen e hiccups dukuri dhe arriti në përfundimin se mekanizmi prej nesh shkuan nëpër të gjitha fazat e evolucionit dhe aty nga koha kur toka e parë amfib që ka pasur dritë, por ende të marrë frymë përmes gushë. Në një glottis mbyllur ata nxjerrin ujin nëpër gushë për të duke u vendosur në mushkëri dhe jo penguar frymëmarrjen, që është e ngjashme me hiccups refleks ndihmon amfibet të fillojë të marrë frymë.

Por ka një lemzë në barkun e nënës madje edhe para se fëmija të fillojë të marrë frymë vetë? Ndoshta shkencëtarët sugjerojnë, është faza e njëjtë e të mësuarit frymëmarrje spontane dhe gjiri, të tilla si zvarritje, ecje e këtij trajnimi në të ardhmen. Që fëmija të plotë-gjatë, naikavshis nënë mjaft të barkut do përfundimisht mirë dhe në mënyrë aktive të thithësh gjitë, të tilla si pse nuk kanë gjithmonë kohë për të mësuar. Ekziston edhe një hipotezë që në fëmijën in utero swallows disa sasi të lëngut amniotik, të cilat janë excreted atëherë në urinë, por ndonjëherë ai swallows atyre jashtë orarit të punës dhe pastaj hiccups, duke i dhënë shumë. Ju mund të ndiqni dietën e tyre dhe veprimet fëmija mund të pëlqen atë disa shije, shpesh të ëmbël, si shumica e fëmijëve.

Dhe kur nëna do të hanë ëmbëlsirat, fëmija fillon të përtypë lëngun amniotik, pastaj hiccups. Ajo rezulton se ajo thjesht nuk mund të hani ëmbëlsirat natën për të fjetur. Version më shqetësues i hiccups lidhur me hipoksi, dmth mungesa e oksigjenit fetusit. Konfirmimi, si dhe nje refuzim i kësaj teorie akoma. Nëse një fëmijë ju shqetëson shumë hiccups, të tilla si hiccups për disa ditë me radhë, ndoshta me të vërtetë duhet të shihni një mjek.

Për të diagnostikuar saktë mjekun hipoksi mund të përshkruajnë kardyotokohrafyyu, për të përcaktuar të aktivitetit mitrës sasi matur rrahjet e zemrës së fetusit dhe Doppler me ultratinguj, e cila na lejon për të studiuar rrjedhën e gjakut në mes të placentës dhe fetusit. Edhe pse, në përgjithësi, hiccups mund të jetë vetëm simptomë e hypoxia. Zakonisht kur një fëmijë nuk është e mjaftueshme oksigjen, ajo bëhet shumë aktiv dhe të lëvizshme.

Dhe kjo është pikërisht simptomë është themelore në diagnozën e hypoxia. Një tjetër version i origjinës së hiccups në barkun e nënës është i lidhur edhe me frymëmarrje.

Fëmija mëson për të bërë breaths, çiklizmit me diafragmë. Pas këtyre ushtrimeve dhe ka një lemzë. Çfarëdo shpjegim, ai nuk është i shqetësuar kuptoj se lemzë është e natyrshme, dhe shumica e foshnjave lemzë në bark, kështu që vetëm të jetë i durueshëm dhe nuk mashtrojnë veten të gjithë frikën.

Më mirë fshij bark, bisedoni me fëmijën tuaj, ndoshta kjo disi të shkëputur atë dhe ai ndalet.