Pse nyjet limfatike përflakur


Në këtë artikull limfë nyje përflakur Atë, ju do të mësoni: çfarë është nyjet limfatike dhe atë që ata të rriten. Në gratë dobësuar gunga e imunitetit mund të jetë për shkak të traumave, në të cilin rast se vula është gjithashtu në afërsi të dëmtimit (p.sh., dora hartuar).

Sidomos i rrezikshëm në këtë rast është zeroja merret nga macet - rozpovsyudzhuvachkoyu mikrob shumë aktive - Bartonella, e cila shkon drejtpërdrejt në faqen e internetit dhe kjo nuk është vetëm në rritje, por inflamacion purulent. Me një infeksion të tillë nyjet limfatike i lënduar mund të furrës bëhet e kuqe lart dhe të marrë ulcerat.

Tipike për këtë sëmundje ethe, dhimbje koke, dobësi. Kjo është një gjendje e rrezikshme që kërkon si ilaç lokale dhe të përgjithshme dhe trajtim urgjent te mjeku. Quite gunga zakonshme në sëmundjet seksualisht të transmetueshme. Në këto sëmundje rrit zakonisht nyjet inguinale që pothuajse asnjëherë nuk janë të lënduar.


Njëjtë samodyahnoza dëshmi mund të jetë formimi i një puçërr të ngurta të rrumbullakët (shankri) në organet gjenitale. Ndoshta nuk duhet të jetë i kujtoi të komplikimeve të rrezikshme të sëmundjeve seksualisht të transmetueshme, të cilat tani janë mjaft të lehtë dhe të trajtohen me sukses. Nyjet limfatike fryrë shoqëron shumë kancere.

Ajo është konsideruar një kriter diagnostikues njësi të rëndësishme madhe madhësia (3-4 cm) në painlessness praktik dhe dendësia e tyre. Si për gjeografinë, tiroides dhe kancerin e kavitetit oral - A nyje cervikale limfatike me kancer i rektumit dhe organet urinare - inguinale dhe popliteal, semundjet e gjirit - axillary, dhe me kancerin e gjakut - çdo grup nyje. Cilat janë nyjet limfatike? Në sistemin e qarkullimit të gjakut, i përbërë nga gjaku kapilar, dhe ne kemi një sistem paralel, i quajtur limfë, i cili është në një tjetër lëngu balonë - limfatike. Misioni i saj - për të mbledhur nga indet e trupit dhe të neutralizoj të gjitha më e dëmshme dhe e rrezikshme për shëndetin (duke përfshirë edhe qelizat e kancerit) e.

Në disa pjesë të trupit të capillaries limfatike së bashku dhe të formojnë një lloj pengese që është përgjegjës për sigurinë e trupit. Nyjet limfatike janë brenda personit (të barkut, gjoks dhe rreth enëve të gjakut), si dhe një më të përballueshme për zonat e syve: qafë, qafë, sqetull, bërryl dhe gju nyje, zona ijë. Rritja e ndonjë nyje limfatike do të thotë se sistemi imunitar është duke punuar në mënyrë aktive në problemin në atë pjesë të trupit ku problemi ishte i ndotur. Dhe problemi është shpesh hiqet lehtë. Një gjë për të bërë në këtë rast - për të shkuar në një terapist për të vizituar çfarë nuk duhet të bëni të ardhshëm: shtypni nyjet limfatike, fërkoni ata dhe të aplikojë kompresa (të dy të nxehtë dhe të ftohtë).

Mos harroni, e gjithë kjo edhe në mungesë të sëmundjes mund të rritet çdo nyje limfatike të shëndetshme! Përveç rritjes në lymphonodus mund të jenë dhimbje të pranishëm ose mungon.

Kjo dhimbje tregon se impresionuar veten nyje limfatike, dhe mungesa e saj - e sëmundjes diku afër saj. Duke pa dhimbje nyjet limfatike fryrë rezultojë sëmundjeve kryesisht infektive. Rritja afatshkurtër tregon se sëmundja ka qenë e pushtuar, shkaku aq më i mundshëm për shqetësim.

Një rritje të zgjatur mund të shoqërojnë ARI, grykët, otitis media, sinuzit dhe madje edhe prishjen e dhëmbëve. Në këto raste, është rritur nyjet limfatike në kokë dhe qafë, megjithatë, kur është fjala për fëmijët (ata sistemi imunitar nuk e ka trajnuar), nyjet limfatike të mëdha mund të ndjehen në zona të tjera.