Mol pse në rritje


Moles jeni trupi i çdo të rritur, pavarësisht racës dhe kombësisë. Red ose ngjyrë kafe, banesë apo konveks, ata zakonisht nuk janë të rrezikshme, edhe pse kjo është lidhja më e dobët në një mbulesë mbrojtëse të lëkurës tonë.

Por në qoftë se mol papritmas të fillojë të rritet në madhësi ose në numër, dhe gjaku i përflakur në qoftë se ju të përjetojnë kruarje, djegie, ajo është simptoma shumë shqetësuese. Menjëherë kontaktoni dermatolog tuaj, që nga formimi i moles beninje të lëkurës është se, në kushte të caktuara mund të degjenerojë në malinje. Kjo ndodh për arsye të ndryshme, më të zakonshme të cilat dëmtimit mekanik. Ju aksidentalisht mund skovyrnul nishan konveks apo ajo vazhdimisht fërkon kundër veshjeve?

Kjo është jashtëzakonisht e rrezikshme, sepse ajo mund të rezultojë në kancerin e lëkurës. Problemi është zgjidhur në sallon bukurie, ku të gjithë formimi i mirë është hequr me nitrogjen të lëngët. Procedura është mjaft e dhimbshme, si vend plagë ka një kimike djeg që shëron brenda dy javësh.


Sidomos siklet nëse një mol hequr nga duart, joints nga çdo vend që është vazhdimisht në lëvizje. Burn, nga rruga, ju mund të mos fashë fashë do vetëm shqetësojnë dhe plagosë site plagë edhe më shumë. Por si për të hequr moles është ende e nevojshme në disa raste, jo vetëm kur ekziston rreziku i dëmit arsimit konveks, por në qoftë se ajo është në pamje të thjeshtë, për shembull, në fytyrë, dhe duket unaesthetic.

Në asnjë rast nuk do të përpiqet për të hequr një nishan të tyre! Procedura duhet të mbahet nën mbikëqyrje mjekësore për të shmangur mundësinë e degjenerimit të formimit beninje tumorit malinj. Pse rriten moles, nuk janë subjekt i dëmtimit mekanik?

Ndonjëherë kjo ndodh për shkak të ndryshimeve në nivelet e hormoneve në trup adoleshencës, kur hormonet duket të rriturit; Shtatzënia në gratë; në pleqëri, shuarja e funksionit seksual. Terapia Hormone mund të shkaktojë një rritje në moles. Nëse kjo ndodh, ju duhet të informoni mjekun tuaj. Arsyeja e dytë është ndikimi i rrezatimit ultravjollcë intensive. Mbi rreziqet e rrezitje të tepruar të shkruar një makinë artikuj të njohura shkencore, vëren në çështje të ndryshme revista shëndetësore, por tifozët e diellit thekur në një freskët kjo nuk do të bëhen më të vogla.

Për fat të keq, kjo siguri mund të kushtojë shumë: në rrezik janë njerëz të kuqe dhe të bardhë-skinned dhe ato në trupat e të cilëve mund të llogarisin më shumë se tridhjetë moles, me kusht që të paktën gjysma e tyre janë të mëdha. Në vetvete, një numër i madh i moles nuk është e rrezikshme, disa mjekë besojnë në kundërshtim është një nga shenjat e predispozicion të jetë e gjatë.

Por pronar krenar i kësaj lëkurë duhet më shumë kujdes të monitoruar shëndetin e saj: sunbathing në mëngjes herët apo pasdite vonë, dhe në mesditë, kur dielli është i nxehtë, ajo është më mirë për të fshehur në hije. Gjithashtu, nuk do të përfshihet në një dhomë me diell, dhe në vend të poqat përdorni ditës normale.