Pse shënon shtrirje duket


Pse shënon shtrirje?

Shumë, shumë gra janë të njohur me zbukurim të trupit si shtrihen, ose siç quhen profesionistë striae. Në paraqitjen e parë me këtë rrip të kuqe ose vjollcë, të bëhet përfundimisht të bardhë apo trëndafili. Në fakt, ajo plagët që duket për shkak të shpërthimit të indeve të lëkurës, por jo në sipërfaqe dhe brenda. Shkaku i kësaj është një ndryshim drastik në nivelet hormonale që ndodhin gjatë pubertetit, shtatzënisë apo hormoneve të zgjatura të trajtimit. Obeziteti gjithashtu kontribuon në pamjen e shënon shtrirje.


Ndryshim dramatik në nivelet hormonale shpesh çon në hedh lëng i lëkurës dhe, rrjedhimisht, elastin dhe kolagjenit fibrave janë thyer, këto boshllëqe janë të mbushura në procesin e shërimit nga ind lidhës, e cila çon në formimin e shënon shtrirje. Zgjatjet më të zakonshme janë formuar në rajonin e barkut, gjoksit, prapanicës dhe kofshët.

Por pamja e shënon shtrirje nuk janë të siguruar dhe pjesë të tjera të trupit, duke përfshirë edhe fytyrën. Nëse pamja e shënon shtrirje shkaktuar nga jo shtatzënisë, ajo është arsye serioze për të konsultuar endokrinolog. Shtrihen nuk është një zbukurim estetik i trupit; dhe rrjedhimisht pyetja - a është e mundur dhe se si për të parandaluar shfaqjen e shënon shtrirje? Po ju mund.

Para së gjithash, të ushqyerit e duhur dhe sigurisht që ju duhet për të udhëhequr një jetë - të shëndetshme. Përveç kësaj, ka shumë drogë në formën e gels, ointments ndryshme, krem ​​dhe kremra ushqyes për trupin. Këto barna janë aplikuar në trup në zonat pamjen më i mundshëm për shënon shtrirje. Këto pajisje të rritur elasticitetin e lëkurës, duke zvogëluar gjasat e shënon shtrirje.

Dhe, pavarësisht nga fakti se këto kozmetike nuk janë plotësisht të garantojë mbrojtje kundër shënon shtrirje, pastaj, në çdo rast, ata do të bëjnë lëkurën më elastike dhe, për rrjedhojë, boshllëqe të ngjarë më pak të rëndësishme.